Lyssna

Markera en text och klicka på "Spela upp"

Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Till dig som vill göra tester inför grundutbildning. Just nu är vi extra populära.

Det är just nu populärt att ansöka till militär grundutbildning. Därför kan det vara svårt att hitta en ledig tid för testerna vid Rekryteringsmyndigheten, så kallad antagningsprövning. För att du som vill genomföra grundutbildning eller befattningsutbildning under 2017 ändå ska hinna genomföra testerna i rätt tid har vi här några tips.

LETA LEDIGA TIDER - VARJE DAG

Även om du inte hittar någon ledig tid för antagningsprövning som passar dig kan det löna sig att titta igen lite senare. Avbokningar sker ofta sent och chansen att det har dykt upp nya lediga tider är som allra störst om du loggar in tidigt på morgonen eller direkt efter helgen.

SISTA DAG FÖR ANTAGNINGSPRÖVNING ÄR FRAMFLYTTAD

För grundutbildningen och befattningsutbildingen som börjar under 2017 har sista dagen för antagningsprövning flyttats fram från tre veckor till två veckor innan utbildningsstart, detta gäller alla utbildningsstarter. Det innebär att du behöver genomföra testerna vid Rekryteringsmyndigheten senast två veckor innan aktuell utbildningsstart för att kunna bli antagen. Dock gäller andra datum för de inriktningar som har extra tester, så kallad kompletterande prövning. 

REGISTRERA DIG I MITT FÖRSVARSMAKTEN

Om du är intresserad av en karriär inom Försvarsmakten men ännu inte redo att ansöka rekommenderar vi dig att skapa en profil i Mitt Försvarsmakten. Via Mitt Försvarsmakten kommer du att få information som passar dig utifrån din profil. Informationen handlar bland annat om vilka möjligheter till utbildning och jobb det finns.

Skapa profil

Redo att ansöka?

Karriären i Försvarsmakten börjar med en grundutbildning. Klicka på knappen för att ansöka via Rekryteringsmyndighetens webbplats.

Ansök
Skapa en profil i Mitt Försvarsmakten och få information om jobb och utbildningar som passar dig.