Lyssna

Markera en text och klicka på "Spela upp"

Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Ansökan sker hos Rekryterings­myndigheten

Försvarsmakten samarbetar med Rekryteringsmyndigheten kring ansökan, rekryttest och antagningsprövning. Din ansökan skickar du enkelt in via Rekryteringsmyndighetens webbplats.

Gå vidare till Rekryteringsmyndigheten

Om du har frågor eller problem att hitta rätt är du välkommen att  höra av dig till oss

Ansök till våra utbildningar 2017

Ansök nu

LUFTEN ÄR FRI. ANSÖK TILL FLYGVAPNET NU.

Som verksam i Flygvapnet står du upp för frihet, demokrati och allt annat som gör Sverige till Sverige, här och nu. Men du får också ett jobb som är ovanligt utmanande och utvecklande. Det finns en mängd befattningar att välja bland, från flygstridsledare till drivmedelssoldat och det mesta däremellan. Vem blir du?

Läs mer  Till ansökan

VÄDERRAPPORT

Jag har nog ett av världens bästa jobb.

Helena Hommik, helikopterpilot

Tack vare min deltidstjänstgöring får jag chansen att utvecklas på två fronter.

Jack Makoszewski, konsult på IBM och Gruppchef på Livgardet

Vid sidan av vardagen.

Stå upp för Sverige. Ibland. Bli deltidssoldat.

Som deltidssoldat står du redo att rycka in och försvara Sverige och alla vi som bor här, utan att behöva välja bort din civila karriär. Det innebär att du vid sidan av ditt heltidsjobb- eller studier tjänstgör som till exempel jägarsoldat eller stridsvagnsförare en månad om året. Antar du utmaningen?

Läs mer  Till ansökan

Alla utbildningsstarter

Just nu är det aktuellt med ansökan till grundutbildning, befattningsutbildning och officersutbildning.