Lyssna

Markera en text och klicka på "Spela upp"

Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Grundutbildning till pilot 2018

FÖR DIG UTAN MILITÄR BAKGRUND

Du börjar med att ansöka till grundutbildning med inriktning pilot. Du måste genomföra en antagningsprövning senast 6 oktober 2017. Grundutbildningen är sex månader lång och börjar i januari 2018. Du kommer senare att utbildas antingen till transportflygpilot eller helikopterpilot.

Ansök till grundutbildning

Har du redan antagningsprövat

Om du genomfört antagningsprövningen med resultat för att kunna bli pilot så begär du att bli kontaktad av en yrkesvägledare via "min sida" på Rekryteringsmyndighetens webbplats. 

Till min sida

FÖR DIG MED MILITÄR BAKGRUND

Du som är anställd i Försvarsmakten kan ansöka till helikopterpilot fram till 31 augusti via denna sida. Vidare information om övriga ansökningar kommer senare. För att vi ska kunna hålla dig uppdaterad skapa en profil i Mitt Försvarsmakten.

Mitt Försvarsmakten

Genom att skapa ett konto i Mitt Försvarsmakten kan du få information om de utbildningar och jobb du är intresserad av.

Skapa konto