Lyssna

Markera en text och klicka på "Spela upp"

Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Gillar du dataspel, arbeta i skift och vill jobba skarpt? Då kan Sjöinformationskompaniet vara något för dig.

Sjöinformationskompaniets huvudsakliga uppgift är att bevaka, upptäcka och ta reda på vad det är som syns på dataskärmarna. Det är ett ständigt detektivarbete där du måste tycka om att luska i grejer.

Om detta verkar passa dig kan du den 18 september 2017 påbörja militär grundutbildning mot sjöövervakningsoperatör, spaningsoperatör eller sambandsoperatör. Alla tre befattningarna har olika specialområden. 

Du måste genomföra en antagningsprövning vid Rekryteringsmyndigheten senast 4 september för att kunna bli antagen. 

Ansök till grundutbildning

Karriären i Försvarsmakten börjar med en grundutbildning.

ansök
Skapa en profil i Mitt Försvarsmakten och få information om jobb och utbildningar som passar dig.