13. SÄKERHETSBATALJON söker personal för operativ säkerhetstjänst till 134. Funktionsskvadron

Om tjänsten

13. SÄKERHETSBATALJON är ett insatsförband som arbetar mot säkerhetshotande verksamhet nationellt och internationellt. Förbandet utbildas och övas i fredsbevarande och fredsframtvingande verksamhet och skall vara berett att lösa internationella uppdrag i omfattning som beslutas av riksdag och regering. Vi löser med hög beredskap uppgifter kopplat mot de 5 generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism. Idag tjänstgör personal tillhörande bataljonen på ett flertal platser, både nationellt och internationellt.

13. SÄKERHETSBATALJON rekryterar nu personal för operativ säkerhetstjänst till 134. Funktionsskvadron.

134. Funktionsskvadron är en del av 13. Säkerhetsbataljonen med huvudsaklig uppgift att, med olika metoder, inhämta underrättelser om hot mot Försvarsmakten eller dess intressen.

I arbetet hos oss kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara informationshantering från ett vitt spektrum av källor i varierande miljöer. Du kommer att lösa uppgifter både självständigt och i tillfälligt sammansatta grupper, vid både nationella och internationella insatser.

Tjänsten förutsätter en god hälsoprofil, varför fysisk träning bör vara en naturlig del av vardagen. Det dagliga arbetet är omväxlande och utmanande, vilket ställer stora krav på flexibilitet och psykisk uthållighet. Förbandet har en hög insatsberedskap, vilket innebär att perioder med längre tids bortavaro kan uppkomma med kort varsel. En stor del av informationshanteringen är av känslig karaktär, varför vi även ställer stora krav på omdöme, integritet, noggrannhet och objektivitet. Tillsättning av befattningen föregås av uttagning och lämplighetstester, där stor vikt läggs på personliga egenskaper. Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

Krav för tjänsten:

-Svensk medborgare

-Godkänd säkerhetsprövning (genomförs som en del i rekryteringsprocessen)

-Genomförd värnplikt eller GMU/motsvarande och godkänd för internationell tjänstgöring

-God fysisk förmåga

-Godkänd läkarundersökning för utlandstjänstgöring (genomförs som en del i rekryteringsprocessen)

-Körkort B

-Goda kunskaper i engelska (tal/skrift)

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet från underrättelse- eller säkerhetstjänst

- Genomförda kurser vid FMUndSäkC eller motsvarande

- Genomfört internationell insats

- Erfarenhet av annan typ av internationell tjänstgöring

- Språk (utöver svenska och engelska)

- Goda IT-kunskaper

- Universitets- eller högskoleutbildning

- Högre körkortsbehörigheter

Rekryteringsprocess och anställningstidpunkt

Rekryteringsprocessen består av flera obligatoriska delsteg med uttagningstester, läkarundersökning och intervjuer. Uttagningstesterna kommer att genomföras under våren 2017. Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Mi Domicelj under dagtid på tel: 072-351 12 19.

Din skriftliga ansökan skall innehålla kontaktuppgifter (inklusive både hem- och e-postadress), personligt brev med levnadsbeskrivning och familjeförhållanden samt CV med foto och referenser.

Välkommen med din ansökan senast: 2017-04-30.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 mars 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-30
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan