124. Sambandsförstärkningskompaniet vakansrekryterar radiolänksoldater

Om tjänsten

Befattningsbeskrivning Radiolänkpluton

Soldat/förare i sambandsgrupp, radiolänkpluton (GSS/K, heltid)

Sambandsgrupperna på radiolänkpluton arbetar med kraftfulla radiolänksystem med olika typer av master. Materielen är tekniskt kvalificerad och arbetet är ofta fysiskt krävande. Arbete på hög höjd i master och torn förekommer regelbundet, vilket innebär att du som är höjdrädd inte bör söka den här befattningen. Sambandsgruppen transporterar sin materiel på lastbil. Som sambandssoldat kan du vara ansvarig förare eller sambandsspecialist.

 

Rekryteringsfilm Radiolänk

 

Övriga uppgifter

Del av tiden kan komma att utgöras av bevaknings- och beredskapstjänst på regementet och inom Försvarsmakten (ex. högvakt). Insatser utomlands kan komma att genomföras i befattningar som är mer generella och där uppgifterna kan skilja mot uppgifterna i Sverige. Arbete på hög höjd kan förekomma.

Formella krav

Svenskt medborgarskap

Fullgjort militär grundutbildning (vpl, GSU eller GMU) med godkända betyg (Lägst J 5 5 eller X 5 5)

Medicinska krav uppfyllda efter obligatorisk läkarundersökning

Godkänd säkerhetsprövning (intervju och registerkontroll)

Godkända betyg i grundämnena Sv A, Eng A och Ma A.

B-körkort

 

Meriterande kvalifikationer:

God teknisk förståelse (exempelvis gällande datornätverk, el och fordon)

Körkort B, BE, C, CE

Militärt förarbevis (Lastbil, släp, kärra)

Grundutbildad LedR

Annan väl vitsordad militär tjänstgöring, exempelvis tidigare anställning i motsvarande befattning

 

Personliga egenskaper

Du bör vara strukturerad och stresstålig, samt ha en god social och kreativ förmåga. Du skall tycka om att arbeta i grupp samt ha lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Du bör dessutom ha en positiv inställning till träning då tjänsten förutsätter att du upprätthåller god fysisk status. Tjänstgöring i förbandet ställer krav på ett högt sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förutsätter att du delar vår respekt för demokrati och människors lika värde.

 

Anställningstyp

Anställning som GSS/K (med heltidstjänstgöring) sker med stöd av GSS-avtalet.

Alla tjänster är visstidsanställningar (tidsbegränsade till 8 år) och inleds med 6 månaders provanställning.

 

Tidpunkter

Sista ansökningsdatum: 2017-05-21

Dokument att bifoga ansökan:

 • Intyg/betyg från GMU, värnplikt eller annan militär tjänstgöring
 • Gymnasiebetyg som styrker angiven behörighet (godkänd Ma A/1, Sv A/1, En A/1)
 • Personligt brev
 • CV
 • Kopia på körkort B
 • Annan relevant dokumentation

Frågor

För upplysningar om tjänsterna kontaktar du:

ledr-12sbbat-124sbfkomp-rlplut@mil.se

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 april 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan