Gruppchef stf KTSU

Om tjänsten

13. SÄKERHETSBATALJON är ett insatsförband som arbetar mot säkerhetshotande verksamhet nationellt och internationellt. Förbandet utbildas och övas i fredsbevarande och fredsframtvingande verksamhet och skall vara berett att lösa internationella uppdrag i omfattning som beslutas av riksdag och regering. Vi löser med hög beredskap uppgifter kopplat mot de 5 generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism. Idag tjänstgör personal tillhörande bataljonen på ett flertal platser, både nationellt och internationellt. Bataljonen ger även tekniskt stöd inom ramen för säkerhetsskydd av skyddsvärd verksamhet inom Försvarsmakten.

13. SÄKERHETSBATALJON rekryterar nu Stf Gruppchef till 133.FSkv/KTSU

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Stf Gruppchef på KTSU (Kriminalteknisk Säkerhetsunderrättelsetjänst) kommer du att arbeta i en mindre enhet med underrättelse- och säkerhetstjänst. Tjänsten innebär varierande miljöer med hög beredsskapsgrad och omväxlande arbetsuppgifter. Tjänstgöringen kommer att innebära nationella och internationella insatser.

Du är en driven, strukturerad och målmedveten person som drivs av en vilja att utvecklas inom ditt tjänsteområde. Du är en social person med bibehållen integritet med en förmåga att se och analysera större sammanhang. Vidare är du intiativrik med gott omdöme som ser möjligheter före begränsningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav för tjänsten:

 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Officersexamen (OR)
 • God fysisk förmåga
 • Körkort B

Meriterande för tjänsten:

 • Genomförd och godkänd MP-utbildning
 • Certifierad i CMD 1 2
 • God förmåga i rollen som utbildare
 • Internationell tjänstgöring
 • Erfarenhet inom området säkerhets- eller underrättelsetjänst

 
Upplysningar om tjänsten:


Tjänsten kan sökas av officerare (OR). Rekryteringsprocessen består av flera obligatoriska delar, bl a djupintervjuer och tester. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Dina registrerade uppgifter behandlas för rekrytering av personal inom Försvarsmakten i enlighet med PUL.

Tillträde till tjänsten from 2017-05-01.

Facklig representant är Johan Hamlin (OFR/O) tel: 08-5845 40 00 (vxl).

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Stf Plutchef KTSU. mail: henrik.holgersson@mil.se

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Din ansökan skall innehålla följande:

-  Kontaktuppgifter (inklusive både hem- och e-postadress)

-  Personligt brev med levnadsbeskrivning samt familjeförhållanden

-  CV med foto

-  Referenser (3 st)

-  Bestyrkta kopior avseende relevanta intyg/betyg.

Personer som tidigare sökt denna befattning uppmanas att åter igen söka befattningen, om intresse för tjänsten kvarstår.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 februari 2017
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-03
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan