Stabsofficer teknisk bevakning till Högkvarteret

Om tjänsten

Högkvarterets Lednings- och underrättelseavdelning har under Försvarsmaktens Ledningssystemchef, LSC, ansvar för Försvarsmaktens ledningssystem, utpekade krigsförband och organisationsenheter.

Försvarsmaktens ledningssystem omfattar förutom IT-tjänster, lednings-, sambands- och underrättelse- och säkerhetssystem ett antal försvarsmaktsgemensamma funktioner t ex vädertjänst, underrättelse och säkerhetstjänst, geografisk informationstjänst, telekrigföring, dator- och nätverksoperationer, Psyops, signalskyddstjänst och frekvenshantering.

TSI-sektionen vid Produktionsledningens Lednings- och underrättelsesystemavdelning stödjer LSC inom dennes ansvar, uppgifter och befogenheter. Sektionen svarar för en sammanhållen kunskap inom Telekom- och IT-infrastruktur – fast, portabel och mobil (till del behov för totalförsvaret). Sektionen behöver nu förstärkas med en erfaren och driven stabsofficer. Sökanden måste vara svensk medborgare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stabsofficer inom teknisk bevakning vid PROD LEDUND TSI är det du som har det övergripande ansvaret för utveckling och vidmakthållande inom ditt materielområde (klusteransvarig). Du kommer i huvudsak arbeta inom materielprocessen och IT-processen med planering och genomförande av projekt med FMV som leverantör. Arbetet innebär att hantera beställningar till FMV, att delta i arbetsmöten för framdrivning av lagda beställningar samt interna möten inom Försvarsmakten för att styra verksamheten inom materielområdet.

Området teknisk bevakning är just nu i en utvecklingsfas där du som klusteransvarig är en nyckelspelare för att få ett bra resultat. Arbetet inom teknisk bevakning genomföras i tät samverkan mellan Försvarsmakten och Försvarets Materielverk för att hitta långsiktiga lösningar som stödjer verksamheten på bästa sätt. Det är du som från Försvarsmaktens sida är garanten för att det blir ett bra resultat i projekten då det är du som är ansvarig för uppdragen gentemot FMV. Tjänsten är utmanade och intressant, där du har det övergripande ansvaret för materielområdet samtidigt som du måste vara beredd att fördjupa dig i detaljfrågor inom de olika delprojekten.

Önskvärd kompetens

  • Genomförd stabsutbildning (SU/TSK) vid FHS
  • Kunskap om materielprocessen inom Försvarsmakten
  • Kunskap om IT-processen
  • Mycket goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift

Meriterande är också vana att arbeta inom projekt, erfarenhet av stabsarbete på centralnivå inom Försvarsmakten samt goda kunskaper om ledningssystem, tekniska bevakningssystem, inom Försvarsmakten.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Din personliga läggning måste vara social och kommunikativ. Du ska ha ett gott sinne för ordning och reda samt förmåga och drivkraft att leda förändringar. För tjänsten krävs att du är initiativrik och har förmåga att jobba såväl självständigt som i grupp.

Tillträde: snarast eller efter överenskommelse

Ansök senast den 18 maj med CV samt ansökningsbrev

Förfrågningar angående befattningen kan göras till Fredrik Pettersson på telefon 08-7887500 (vx)

Fackliga kontaktpersoner:

SACO HKV Camilla Robertsson

OFR/S HKV Pia Almström

SEKO Försvar HKV Hans Monthan

OFR/O HKV Arne Nilsson

Dessa personer kan nås via Högkvarterets växel 08-788 75 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 april 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan