Kurschef/Lärare Räddningstjänst

Om tjänsten

KURSCHEF/ LÄRARE RÄDDNINGSTJÄNST (OR7) TILL

R3 AVDELNINGEN/BBS/ LSS, ARBETSORT HALMSTAD

Övergripande

R 3 AVD ansvarar för funktionen R3 - räddning, röjning och reparation - inom Flygvapnet, utbildar personal som sköter räddnings- och flygfältsarbetstjänst på Försvarsmaktens flygplatser. R3 AVD är lokaliserad till Halmstad garnison.

Att vara lärare på R3 skolan innebär att du kan se fram emot en kontinuerlig kompetensutveckling såväl pedagogiskt som inom aktuellt teknikområde där din egen ambition och drivkraft är en viktig del i R3 skolans utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Att vara kurschef och lärare för R3 AVD kursutbud med inriktning mot räddningstjänst samt SOU R3.
 • Att vara BVKF-föreståndare eller biträdande BVKF-föreståndare på R3 AVD.

Kvalifikationer:

 • OR 7 (Fanjunkare)
 • Specialistofficer/officer R3 tjänst (genomförd Specialistofficersutbildning R3 alternativt Officershögskola/Yrkesofficersprogram med inriktning R3-officer Flygvapnet)

Önskvärda kvalifikationer:

 • Erfarenhet från R3/räddningstjänst på Flygflottilj
 • C- körkort (C/E-körkort meriterande)
 • CBRN utbildning och/eller Amröj utbildning
 • Rökdykutbildning
 • Insatsledare
 • Klipp och losstagningsinstruktör
 • God förmåga att utrycka sig i tal och i skrift

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga. Du har lätt för att ta kontakt med människor och är bra på att bygga förtroendefulla relationer. Som person är du driftig och har en hög leveransförmåga. Du är mål- och resultatinriktad med stort ansvarstagande och hög integritet. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du besitter en god pedagogisk förmåga samt att du är kommunikativ och lyhörd. Du har en helhetssyn, du ser frågor i ett brett perspektiv och kan sätta in dessa i ett större sammanhang. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Tillträde:

Snarast

Arbetsort:

Halmstad

Lön:

Individuell lönesättning.

Upplysningar:

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

C R3 Skolan, Mj Björn Levin, 0766 34 65 68 eller

Huvudlärare Räddningstjänst Fv Risto Aatola

Fackliga kontaktpersoner:

OFR/O Ärna, Peter Oscarson, 018-19 63 68

OFR/S, Per Gustafson, 018-19 67 81

SEKO, Mari Ann Larsson, 018-19 61 77

SACO, Borka Medjed Hedlund, 018-19 68 16

Din ansökan gör Du via Försvarsmaktens hemsida, www.forsvarsmakten.se,

senast 2017-05-31.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 april 2017
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan