Räddningsbefäl till Helikopterflottiljen

Om tjänsten


Räddningsbefäl  Helikopterflottiljen

Är du intresserad av att jobba som räddningsbefäl på 423.R3 pluton med placering i Linköping? Vill du jobba med driften av Malmens flygplats samt delta i/leda plutonens övriga verksamhet? I så fall har vi en plats för dig.

Räddningsbefäl är en militär Specialistofficersbefattning (OR6/7) som ingår i en militär organisation, 423.R3 pluton, som i sin tur är en del av 42.Flygbaskompaniet. Som räddningsbefäl är man därmed en del av ett krigsförband och har en krigsbefattning. Större delen av kompaniet är civilanställda. Sökande skall vara villig att genomgå test till militär insatsledare. Det innebär att genomföra fystester samt att bli godkänd på insatsledartester på Försvarsmaktens HR-Centrum.

Arbetsuppgifter
Befattningen vi erbjuder dig är troppchef/stf på en av våra två räddningstroppar. Som räddningsbefäl vid 423.R3 pluton kommer du i huvudsak ihop med övriga befäl leda den dagliga verksamheten på räddningsstation på Malmens flygplats. Det innebär att du kommer verka som chef vid räddningsinsatser, utbilda både i R3-tjänst samt i övriga allmänna militära områden. Dagtidstjänst, beredskap och dygnsövningar både på Malmen och på annan ort förekommer.

Kvalifikationer

 • Utbildad Officer. OF eller SO
 • B-körkort

Meriterande

 • Genomförd R3 utbildning
 • Tjänstgöring vid R3 pluton
 • Insatsledarutbildning
 • Körkort C, CE
 • Mil förarbevis på räddningsfordon typ 1, 2, 3
 • Mil förarbevis på bandvagn
 • CBRN utbildning
 • Tjänstgöring på militär flygplats

Personliga egenskaper:
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp.  Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater. För att klara av rollen som insatsledare krävs mycket god fysisk standard, stresstålighet, förmåga att kunna agera lugnt under pressade förhållanden. Dessa förmågor kommer att testas under urvalsprocessen. Befattningen ställer även krav på pedagogisk förmåga i rollen som utbildare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.

Förfrågningar om befattningen kan göras till C 423. R3 pluton Lt Henrik Olsén 0705-19 07 13 eller stf C 423. R3 pluton Fk Carl Broman 0708-15 67 54.

Fackliga representanter
OFR/O, Mats Häggström
Försvarsförbundet, Caroline Nilsson
SACO, Birgitta Fält
Samtliga nås via växeln: 013- 28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2016--. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 februari 2017
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-15
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan