K3 32 Underrättelsebataljonen rekryterar 4 stycken stabsassistenter

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Stabsassistentens uppgift vid 32. Underrättelsebataljonen är att stötta med uppföljning av olika ärenden samt sammanställa olika presentationer grundat på underlag som han/hon blir tilldelad. För rätt person ökar ansvaret efter hand. Positiva personliga egenskaper för en stabsassistent är noggrannhet, struktur, datavana, initiativtagande och ett väl utvecklat ordningssinne. Du förväntas delta i insatser i den omfattning som regering och riksdag beslutar om. Under den period då du inte genomför insats bedrivs fortlöpande utbildning, träning och återhämtning.

Rekryteringen avser placering på någon av nedan enhet, märk därför din ansökan med S1, S2, S3 eller S5 beroende på vilken av tjänsterna du söker.

S1: som stabsassistent på personalsektionen  arbetar du med personaltjänst och handlägger ärenden såsom rekrytering, personaladministration, arkivtjänst personalförsörjning med mera. Specifikt meriterande för tjänsten vid S1 är tidigare arbetlivserfarenhet av SAP (Systems Applications Products).

S2: arbetet som stabsassistent på underrättelsesektionen präglas av strukturering och rutinmässigt arbete, där datorn utgör det mest framträdande tekniska hjälpmedlet. Underrättelseassistentens roll vid 32.Undbat är att understödja och assistera vid sammanställning och kategorisering av information från olika sensorer. I ditt arbete ingår också att bidra till analytikerns arbete med att skapa prognoser. Arbetet mynnar ut i en produkt som utgör en del i det underlag högre chef nyttjar för att kunna fatta beslut om kommande verksamhet.

S3: som stabsassistent arbetar du på stridsledningssektionen med expeditionstjänst. Stabsassistentens uppgift vid 32.Undbat är att stötta med uppföljning av olika ärenden samt sammanställa olika presentationer grundat på underlag som han/hon blir tilldelad.

S5: som stabsassistent arbetar du med planering och samverkan. Specifikt för tjänsten inom S5 är att du bör ha motsvarande gymnasial ekonomiutbildning samt att du som stabsassistent vid S5 är du också soldat och förare. Du  stöttar med uppföljning av olika ärenden, främst inom ekonomiuppföljning, samt sammanställa olika presentationer grundat på underlag som han/hon blir tilldelad. Som stabsassistent arbetar du med expeditionstjänst. Positiva personliga egenskaper för en stabsassistent är noggrannhet, struktur, datavana, ekonomiredovisning och uppföljning, initiativtagande och ett väl utvecklat ordningssinne.

Generella krav för anställning:
Svenskt medborgarskap.
Vana att använda datorer som ett arbetsverktyg.
Naturligt sinne för ordning och struktur.
Skall ha genomfört värnplikt eller GMU med godkända betyg.
Fallenhet för lösandet av teoretiska problemställningar.
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
B-körkort.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer*:
Erfarenhet från utlandstjänst, företrädelsevis i stabs- eller underrättelsebefattning. (generellt)
Erfarenhet i SAP (S1)
Utbildad underrättelseassistent eller motsvarande. (S2/S3/S5)
Utbildning i Office (generellt)
gymnasial ekonomiutbildning (S5)
Militärt förarbevis på RG32, GW alt TLC.

* Den tid som en anställning sträcker sig över medger viss vidareutbildning. Även om du inte uppfyller de meriterande kvalifikationerna ser vi ändå gärna din ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Personalchef S1
Kn Therése Janderberg
Tel: 0505-451000
Mail: therese.janderberg@mil.se

Dokument att bifoga ansökan:
Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt.
CV med referenser.
Gymnasiebetyg.
Högskole-, universitetsbetyg eller annan eftergymnasial utbildning.
Annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet.
Körkort och militära förarbevis.
Militärt vitsord.
Betyg från internationell tjänstgöring

Sista ansökningsdag: 2017-02-28

Fackliga represent:
Officersförbundet, Mats Jansson, 0500-45 10 00
SEKO, Kenny Hägg, 0500-45 10 00
OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0500-45 10 00

Krav och meriter

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 december 2016
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-02-28
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan