Amfibiesoldater/Gruppchefer/Stridsbåtsförare (GSS/T) till Närskyddstroppen vid 17.Amfbevbkomp/ Amf1 i Göteborg

Om tjänsten

Närskyddstroppen är en enhet vid 17. Amfibiebevakningsbåtkompaniet tillhörande Amfibieregementet. Kompaniet har sin basering i Göteborg.

Närskyddstroppen är kompanichefens resurs i huvudsak för markstridsuppdrag men även för andra typer av spanings- och undervattenstridsuppdrag. Det kan innebära uppgifter såsom att fastställa status på fartyg, genomföra spaning inom kompaniets område, genomföra sjunkbombsfällning. Mångsidighet är närskyddstroppens styrka.

Enheten består av tre närskyddsgrupper (GSS/T) som använder sig av stridsbåt 90H samt G-Båt som taktiskt transportmedel. Troppen är dessutom utrustad med olika typer av understödsvapen såsom Tksp88, PSG90, Ksp58 m.m.

Som anställd vid troppen genomför du uppgifter som är mycket krävande fysiskt och psykiskt. Du som söker en tjänst uppvisar hög personlig färdighet i fält, god förmåga att arbeta i mindre grupper, uppskattar eget ansvar och är social, noggrann och organiserad som person.

De lediga tjänster som finns inom troppen för närvarande är:

- Soldater
- Gruppchef
- Ställföreträdande gruppchef
- Stridsbåtschef/förare

Ansökan:

Ansökan görs på Försvarsmaktens hemsida.

Dokument som skall bifogas ansökan är

 • CV med fokus på militära utbildningar, befattningar och kompetenser
 • Personligt brev beskrivande dig själv och nuvarande livssituation
 • Vitsord från militär tjänstgöring eller utlandstjänst
 • Referenser

En urvalsprocess av de sökande görs löpande varefter kallelse till intervju samt fys-tester skickas till den sökande.

Krav

 • Svensk medborgare
 • Löpning 10 km på 48 min
 • Marsch med ryggsäck, ca 25kg, 20km
 • Simning 1000m samt livräddning 100m och allmänt god vattenvana
 • FM Fyss kolumn C
 • Inga allvarliga allergier, normal hörsel och syn
 • GMU och FSU alt VPL


Upplysningar om tjänsten

Ytterligare upplysningar om befattningen ges av Lt. Alexander Forsman,
alexander.forsman@mil.se

FACKLIG KONTAKTPERSON

Förvaltare Johan Dahlgren, johan.dahlgren@mil.se


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet, Amf 1, verkar där vatten möter land och verkar i Stockholm, Göteborg och på Gotland. Med hjälp av bland annat de snabbgående stridsbåtarna, svävare, trossbåtar och bevakningsbåtar, uppnår man en god rörlighet och förmåga att ta och utöva kontroll över kustområden. Syftet är att kunna styra vilka mark- och sjöenheter som ska ha tillgång till eller möjlighet att passera genom ett särskilt område. Amfibiesystemet kan verka i fyra dimensioner: i och under vattenytan, på land och i luften. Soldaterna använder kontrollerbara minor, robotsystem, granatkastare och andra vapensystem.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 april 2017
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet (Amf 1) Berga/Muskö
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Deltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan