IT-medarbetare inom säkerhet sökes till Försvarsmakten

Om tjänsten


Vi söker dig som brinner för teknik och vill vara en del av Försvarsmaktens elit gällande IT säkerhet. Du kommer att arbeta i en grupp som förser Försvarsmaktens driftorganisationer med skydd mot nätverksattacker och skadlig kod för centrala IT system. Systemen sätts samman till en helhet genom lösningar baserade på kommersiella produkter och egenutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Gruppens huvudsakliga uppgift är att skapa säkra och goda förutsättningar för driftorganisationen genom att designa, utveckla, uppdatera, testa, dokumentera, verifiera och validera de sammansatta systemen. I arbetsuppgifterna ingår att kompetensutveckla och utgöra bakre expertstöd åt teknisk driftpersonal. En viktig del av arbetet är snabb ändrings- och konfigurationshantering då nya hot och sårbarheter upptäcks. Omvärldsbevakning kommer därför att vara en naturlig del av arbetet vilket ställer krav på att du ständigt utvecklar dina kunskaper och färdigheter.

Kvalifikationer
•Högskoleutbildning med inriktning mot datateknik, systemvetenskap eller motsvarande yrkeserfarenhet
•Goda kunskaper inom systemnära programmering med C/C++
•Goda kunskaper inom något eller flera av följande interpreterande språk: Pearl, Bash, Python, Ruby eller PHP
•Kunskaper kring IT-säkerhet på praktisk teknisk nivå
•Grundläggande nätverkskunskaper
•Grundläggande kunskaper inom Linux/Unix systemadministration
•God förmåga att formulera sig på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
•Kunskaper i Microsoft Windows miljöer
•Kunskaper inom något eller flera av följande språk: Java, C#, javascript eller SQL

Personliga egenskaper
Vår nya kollega är säkerhetsmedveten och har ett självklart sinne för ordning och reda. Rätt person för befattningen har hög samarbetsförmåga och en vilja att ständigt kompetensutveckla sig själv och den egna arbetsgruppen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är heltidsanställning tillsvidare med provtjänstgöring i sex månader.
Arbetsort är Örebro.
Detta är en oberoende befattning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Henrik Seger 019-39 30 01 eller Camilla Gustafsson 0451-38 28 19, 070-381 32 99. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2016-11-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 februari 2017
  • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-19
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan