13.SÄKERHETSBATALJON SÖKER stridsledningsofficer OR6 och OR7

Om tjänsten

13.SÄKERHETSBATALJON är ett insatsförband som arbetar mot säkerhetshotande verksamhet nationellt och internationellt. Förbandet utbildas och övas i fredsbevarande och fredsframtvingande verksamhet och skall vara berett att lösa internationella uppdrag i omfattning som beslutas av riksdag och regering. Vi löser med hög beredskap uppgifter kopplat mot de 5 generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism. Idag tjänstgör personal tillhörande bataljonen på ett flertal platser, både nationellt och internationellt.

13. Säkerhetsbataljon rekryterar nu Stridsledningsofficerare OR6 & 7 till S3

Genomförandesektionen (S3) leder och följer upp pågående verksamhet vid bataljonen på mandat av bataljonchefen.

Det innebär bland annat: framtagande av order för insatser och övningar (Operationsorder och bataljonsorder), leda insats med bataljonen från främre eller bakre ledningsplats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som stridsledningsofficer vid 13. Säkerhetbataljons genomförandesektion (S3) kommer du vara delaktig i stora delar utav bataljonens verksamhet. Du kommer under sektionschefen delta i, och ansvara för, framtagandet av beslutsunderlag för högre chef där produkterna utformas exempelvis som bedömmande (PUT) och operationsorder och bataljonsorder . Produkterna är du beredd att presentera i skriftlig form såväl som genom muntliga föredragningar. Du arbetar ofta tillsammans med andra i grupp men också självständigt. Du har kontakt med många olika personer och funktioner internt, men också med våra uppdragsgivare.

Generella krav för anställning:

 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhetsprövning (genomförs som en del i rekryteringsprocessen)
 • Specialistofficersexamen eller motsvarande
 • Körkort B

 Önskvärda kvalifikationer:

 • Utbildning/tjänstgöring vid säkerhetsförband
 • Förarbevis
 • Underrättelseutbildad (Grunder Und alt. BISC samt IOC)
 • Stabsutbildning (ex. bataljonsstabsmedlemskurs MSS)
 • Goda kunskaper i MS Office
 • Signalskyddsutbildning
 • God förmåga i handhavandet av IS Undsäk.

 Meriterande:

 • Kompetens inom något eller flera av områden: säkerhetsförband, militärpolis, vintertjänst, militärt sök, KTSU, sjukvård, tjänstgjort i stab.

 I urvalet kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper. Din personlighet präglas av samarbetsvilja, gott omdöme och prestigelöshet.

Du har hög integritet, har lätt för att skapa förtroendeingivande relationer och behärskar det sociala samspelet. Som person är du självgående och drivande.

Upplysningar om tjänsten

De aktuella tjänsterna är placerad i OR6 & 7 men stor vikt läggs vid personlig lämplighet och färdigheter inom aktuellt sakområde. Tjänsten har arbetsort Kungsängen.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tillträde efter överenskommelse. Dina registrerade uppgifter behandlas för rekrytering av personal inom Försvarsmakten i enlighet med PUL.

För ytterligare frågor kring befattningarna, kontakta: stabschef Mj Jonas Pålsson, tel: 08-584 540 00

Din ansökan skall innehålla följande:

 • Kontaktuppgifter (inklusive både hem- och e-postadress)
 • Personligt brev med levnadsbeskrivning samt familjeförhållanden i PDF
 • CV med foto i PDF
 • Referenser (3 st)

 Välkommen med din ansökan senast 2017-03-17.

Facklig representanter kan nås genom växel 08-584 540 00. OFR/O Johan Hamlin, Försvarsförbundet Madeleine Daleo, SACO Tomas Andersson och SEKO Tomas Klasson.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 februari 2017
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-17
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan