Administratör till Försvarsmedicincentrum

Om tjänsten


Försvarsmedicinscentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor som är beläget inom Göteborgs Garnison. Vid FömedC finns kvalificerade befattningar, såväl civila som militära, inom försvarsmedicin. Försvarsmedicin omfattar medicinska underrättelser, preventiv medicin, medicinskt omhändertagande och medicinsk rehabilitering. Försvarsmaktens inriktning mot ett insatsförsvar erbjuder varierade och spännande arbetsuppgifter.

Vid FömedC bedrivs en bred verksamhet. Utvecklingsarbete sker huvudsakligen i team, såväl inom avdelningen som inom hela den Försvarsmedicinska enheten. Vi stödjer Försvarsmakten med utveckling av främjande, förebyggande och uppföljande åtgärdsprogram på individ-, grupp- och organisationsnivå. Befattningen är placerad på Preventionsavdelningen.

Preventionsavdelningen främsta uppgift är att funktionsleda den verksamhet som rör preventiv medicin, företagshälsovård samt arbetsmiljö. Avdelningen är bemannad med läkare, företagssköterskor, veterinärer, miljö- och hälsoskyddsinspektörer, miljökemist och arbetsmiljöingenjörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer jobba med administrativt stöd i planeringsskedet, under genomförandet och vid uppföljning av våra verksamhetsområden. Ditt bidrag kommer vara en effektiv avlastning av bland annat våra chefer så att de kan få utrymme att vara chefer.
Stödja förberedelser, genomförande och efterarbete vid olika möten och kurser
Stödja med administration i PRIO (inköp, travelassistent, m.m)
Stödja framtagande och administration av uppdrag och rapporter
Stödja i planering inför övningar och utbildningar
Stödja chefen vid planering, budgetering samt uppföljning av verksamhet.
Stödja med hantering av dokument och skrivelser i VIDAR.
Stödja med informationshantering på Försvarsmaktens intranät, EMILIA.
Stödja enheten med administrativt arbete och rutiner.

Kvalifikationer

 • Minst 3-årig gymnasieutbildning
 • Goda kunskaper i databashantering och informationsstrukturering
 • God förmåga i MS Office

Meriterande

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska & engelska
 • Befattningsutbildning och/eller tjänstgöring som administratör
 • Körkort B
 • God förmåga att hantera systemen VIDAR och EMILIA
 • Fördjupad utbildning i VIDAR
 • Goda kunskaper i PRIO
 • God förmåga av stabsarbete i rollen som administratör

Personliga egenskaper
Som person är du driftig och har en god samarbetsförmåga. Du är mål- och resultatinriktad med stort ansvarstagande, säkerhetsmedvetande och hög integritet. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du är kommunikativ och lyhörd. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Arbetsort: Göteborg.
Anställningsform: Vikariatsanställning till och med 2018-02-28

Upplysningar kring befattningen kan lämnas av Erik Casselbrant (Avdelningschef) 031 - 69 25 54

Fackliga representanter
Anders Jonsson SACO Försvar 031-69 26 39
Ali Ravan SEKO Försvar 031 - 69 20 35
Monika Alfredsson OFRs Göteborg 031-69 21 15
Jonas Rynner OF-Göteborg 031-69 25 40

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 februari 2017
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-01
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan