Har du intresse för personal-/HR-frågor och vill vara med och påverka dessa på Livgardet? Då kan det här vara ett jobb för dig!

Om tjänsten

Vi söker en flexibel Planeringsofficer till Livgardets HR-avdelning

Kort beskrivning enheten

HR- avdelningen tillhör regementsstaben som stödjer chefen Livgardet i dennes ledning. HR- avdelningen har till uppgift att arbeta konsultativt gentemot Livgardets chefer samt att funktionsleda inom HR området. Arbetsgruppen består av en HR-chef, tre HR-generalister, två HR-specialister rehab/anhörigstöd, en arbetsmiljöhandläggare, två rekryteringskoordinatorer, två planeringsofficerare och två rekrythandläggare.

Då vår Planeringsofficer går vidare till nya utmaningar söker vi en ny medarbetare. Vi erbjuder dig ett arbete där du får chans att verka i en spännande verksamhet under förändring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer i rollen som Planeringsofficer stödja HR-chefen med att leda, fördela och följa upp arbetet vid HR-avdelningen. I detta ingår bl.a. att arbeta brett med olika typer av HR-frågor  samt delta i regementets planeringsprocesser. Du kommer självständigt handlägga och driva olika ärenden, samt arbeta tätt tillsammans med dina kollegor på HR-avdelningen samt övriga regementsstaben.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet samt en förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi värdesätter att du har en positiv och lösningsinriktad grundsyn och snabbt kan sätta dig in i nya förutsättningar och arbetsuppgifter. Arbetet ställer krav på tydlig kommunikation med chefer och medarbetare, varvid vi gärna ser att du har en god pedagogisk förmåga, hög social kompetens och är prestigelös i ditt förhållningssätt. I din roll kommer du agera som arbetsgivarföreträdare i din kommunikation med regementets chefer/personal. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

·  Specialistofficer (OR6-7)

·  God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift, på svenska och engelska

Meriterande

·  Högskoleutbildning inom HR, beteendevetenskap eller motsvarande

·  Erfarenhet av stabsarbete

·  Erfarenhet av arbetsledning och uppföljning

·  Erfarenhet av att arbeta utifrån ett konsultativt förhållningssätt nära cheferna i en organisation.

·  God administrativ förmåga

·  Erfarenhet av att arbeta med SAP

Arbetsort: Kungsängen

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
För mer information om tjänsten kontakta HR avdelningen: Fredrik Frölén HR-chef alternativt Jenny Lännerström HR-generalist. Nås via växeln: 08-584 540 00

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse.

Övriga upplysningar

  • Utdrag ur misstanke och belastningsregistret kommer att genomföras före anställning.
  • Lön: Enligt överenskommelse
  • Enhet: HR-avdelningen på Livgardet
  • Sista ansökningsdatum är: 2017-06-16

Fackliga representanter:
OFR/O Johan Hamlin, SEKO Thomas Klasson, SACO Catarina Malmrot, OFR/S Madeleine Daleo. Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 maj 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan