IS-Driftledare vid S6 på den 12:e motoriserade skyttebataljonen, OR6/7

Om tjänsten

12:e motoriserade skyttebataljonen är ett insatsförband specialiserat på strid till fots. Bataljonen ska kunna verka både nationellt och internationellt. Närheten till Stockholm och den stadsmiljö som finns där präglar inriktningen för förbandets träning. 12:e motoriserade skyttebataljonen är ett av Försvarsmaktens nyuppsatta krigsförband och har sin grund i tidigare Gardesbataljonen vid Livgardet. Huvudsakliga arbetsuppgifter vid Ledningsstödsystemsektionen, S6:

Ledningsstödssystemsektionen leder på mandat av bataljonchefen bataljonens ledningsstödssystem. Detta omfattar tjänstegrenarna sambands-, signalskydds- och informationssystem.

Sektionen består av sektionschef, OF1 (kontinuerligt tjänstgörande), Ledningssystemofficer, OR6 (tidvis tjänstgörande) samt Driftoperatör, OR6 (kontinuerligt tjänstgörande).

Detta innefattar bland annat:

* Samordning inom bataljonen avseende taktiska radiosystem, anslutning mot och nyttjande av MKN samt drift av informationssystem.

* Genomför och leder utbildning av kvalificerade system inom bataljonen.

* Följer upp och stödjer kompanierna inom olika sambands- och signalskyddssystem.

* Leder driften av bataljonens informationssystem.

* Ansvarar för att inhämta, ta emot och omsätta grunddata och konfigurationsdata för bataljonens behov.

* Lämnar förslag på prioritering av sambandsnät, utrustning, tjänster och applikationer.

* Leder införande av nya sambands- och informationssystem.

* Stödjer stabschefen vid utbildning av metod avseende ledningssystem.

Då ledningssystemofficeren är tidvis tjänstgörande måste du som driftoperatör kunna stödja sektionschefen inom samtliga inriktningar som S6 arbetar inom samt ansvarar för.

I övrigt medverkar du i det dagliga stabsarbetet inom staben som allmän stabsofficer.

Krav:

* Specialistofficersexamen, lägst OR6 (1.Sergeant med god prognos mot Fanjunkare).

* Genomfört minst ett år i befattning inom ledning/samband i manöver- eller funktionsbataljon.

* Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och i skrift.

* Körkort för personbil (B-körkort).

* Godkänd i FM FysS samt multitest

Önskvärda personliga egenskaper: Den person vi söker bör ha god pedagogisk- och social förmåga samt kunna arbeta på ett självständigt, kritiskt och initiativrikt sätt. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Du är ambitiös och trivs med att arbeta i en miljö som är under utveckling. Du är ansvarstagande och initiativrik samt duktig på att driva egna processer.

Du har en positiv inställning och strävar efter att vara ett föredöme för övriga. Du är flexibel och har god förmåga att samarbeta.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Meriterande i övrigt:

* Körkort för lastbil (C-körkort)

* Grundkurs Samband

* Kurs ledningssystem stabsplats

* Kurs Taktiskt bärarnät telefoni

* Utbildning FÄRIST/PGAI

* Signalskyddslärare

* Signalskyddschef Krigsförband

Ytterligare information om tjänsten: Tjänsten är tillsvidare. Nivå på befattning: OR6 Lön enligt FM lönepolicy

Frågor om tjänsten kan ställas till: C S1, 12. motskbat, Lt Bodil Hall

Fackliga representanter: Kn Johan Hamlin (OFR/O): johan.hamlin@mil.se Madeleine Daleo Försvarsförbundet : Madeleine.daleo@mil.se, Catarina Malmrot (SACO):catarina.malmrot@mil.se Tomas Klasson (SEKO): tomas.klasson@mil.se alla nås via vxl LG 08-584 54000 alternativt via mejl

Sista datum för ansökan är 2017-02-28Till ansökan skall CV, personligt brev och minst två stycken referenser bifogas.

Anställningsdatum Snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 februari 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-03
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan