131. Säkerhetsskvadron rekryterar logistikofficer OR7

Om tjänsten

13. SÄKERHETSBATALJON är ett insatsförband som arbetar mot säkerhetshotande verksamhet nationellt och internationellt. Förbandet utbildas och övas i fredsbevarande och fredsframtvingande verksamhet och är beredd att lösa internationella uppdrag i omfattning som beslutas av riksdag och regering. Vi löser med hög beredskap uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism. Idag tjänstgör personal tillhörande bataljonen på ett flertal platser, både nationellt och internationellt.

131. SÄKERHETSSKVADRON utgår i huvudsak från Livgardet i Kungsängen och består av tre säkerhetsplutoner, en spaningspluton och en stab- och trosspluton. Skvadronen motverkar säkerhetshot mot Försvarsmakten och jobbar i huvudsak nationellt. Vi löser uppgifter i hela riket och arbetar i alla typer av miljöer och klimat. Det förekommer att förbandet jobbar över längre perioder och har ett högt tidsuttag. På skvadronen jobbar man med spaning, sökverksamhet och patrullering. Förbandet är främst utrustat med lätta vapensystem och fordon i syfte att ha hög operativ rörlighet. 

131. Säkerhetsskvadron strävar efter att vara en så attraktiv arbetsplats som möjligt för både soldater och officerare. Förbandets uppgifter ställer höga krav på personalen. Ett gott arbetsklimat där de mjuka värdena prioriteras är därför en förutsättning för vårt välmående och förmåga att lösa uppgift. Ett stort ansvar läggs på den enskildes förmåga att bidra till en trivsam och stimulerande arbetsmiljö och att vara en föregångsman för förbandet.

Som logistikofficer ingår du i skvadronsledningen. I din roll arbetar du med logistik inom och utom skvadronen. Du är den yttersta kunskapen gällande detaljfrågor inför skvadronchefen och mot andra enheter inom bataljonen. Eftersom uppgifter är varierande så ställer det krav på självständighet, lyhördhet och initiativtagande. Arbetet kommer stundvis att vara lågintensivt men kan snabbt gå över till att bli högintensivt vilket ställer krav på flexibilitet. Du måste därför kunna prioritera ditt arbete och dina uppgifter och även beredd på att ta på dig mer krävande uppgifter.

Kvalifikationer:

• Genomfört yrkesofficerutbildning

• B-körkort.

• God fysik.

• Inga allergier mot hund, (alternativt att du är fri från allergiska besvär vid medicinering)

Meriterande:

• Utlandserfarenhet inom logistikbefattning

• Erfarenhet av att planera och genomföra logistiska uppgifter inom kompani/skvadronsnivå

• Militära förarbevis: LPTGB, TLB, släp.

• Civil behörighet: BE, C & CE

• Yrkesofficer med inriktning logistik

Ansökan:

• Personligt brev som beskriver dig som person och varför du skulle passa för tjänsten.

• CV med civila samt militära erfarenheter och referenser.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper samt den intervju som genomförs i samband med övriga tester.

Övrigt:

Sista datum för ansökan: 2017-02-24

Kallelse till tester skickas senast 2017-03-06

Datum testhelg: ESO

Anställning preliminärt: ESO

Tjänsterna är placerade i nivå OR-6/7 (1.Sergeant/fanjunkare) YOFF. Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomgå anställningsintervju, säkerhetsintervju, fysiska tester samt läkarundersökning (är du redan anställd kan du medföra svaret på din tidigare läkarundersökning).

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 januari 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-02-24
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan