Teletekniker Radio/Samband

Om tjänsten


Teletekniker, Försvarsmakten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består huvudsakligen av arbete med förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens radio-, lednings-, och sambandssystem. Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Norrland vilket medför resor i tjänsten. I tjänsten igår även arbetsskyldighet vid Försvarsmaktens missioner i utlandet.

Kvalifikationer
Gymnasieutbildning med El/Teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
Kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
Körkort lägst B.
God fysik.

Meriterande
Erfarenhet och kunskap om Försvarsmaktens radio-, lednings- och sambandssystem.
Grundläggande militär utbildning.
Eftergymnasial utbildning inom Tele/It.
Erfarenhet av felsökning på komponentnivå och lödning.
Erfarenhet av att arbeta på höga höjder. Tjänsten ställer krav på arbete i master och torn.
Elbehörighet.

Personliga egenskaper
Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, strukturerad/noggrann, har god samarbetsförmåga, serviceinriktad, har en teknisk läggning, god felsökningsförmåga, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp med högt säkerhetsmedvetande och ansvarskänsla. Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper och att vi bedömer att du kommer att passa in i befintligt arbetslag.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Obekväm arbetstid och jourtjänstgöring samt resor nationellt och internationellt förekommer.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Boden.

Upplysningar om befattningen lämnas av Avdelningschef Peter Nilsson, 0921-34 88 00, 070-510 38 84 eller Sektionschef Kenneth Pavval, 0921-34 89 41, 070-645 23 14.

Fackliga företrädare
Arnstedt, Clarence OFR/S , 013-284 544
Laitanen, Mika SACO, 010-823 21 50
Monthan, Hans SEKO , 08-788 90 03
Håkan Larsson OFR/O, 019-393 085

Välkommen med din ansökan senast 2017-02-26. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Genomförandeavdelningen Boden. Enheten består av 90 anställda med uppgift att stödja Försvarsmakten i regionen med ledningsteknik. I Boden är för närvarande 28 personer anställda. Hos oss kommer befattningen att benämnas Teleingenjör. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom FM försorg.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 januari 2017
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-02-26
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan