Underrättelseofficer

Om tjänsten


Underrättelseofficer, Försvarsmakten

Som underrättelseofficer vid flottiljstaben utgör du garnisonens, flottiljens och flottiljstabens främsta företrädare för underrättelsetjänsten. Du tar del av och bearbetar stora mängder information med ett krav på att leverera rätt uppgifter i rätt tid samt företräder F 7. Genom att inhämta information från främst rapporter och egna system bedömer du motståndarens kapacitet, intention och tillfälle, ett arbete som sedermera ligger till grund för olika former av presentationer, t ex vid planering och genomförande av krigsplanläggning eller beredskapshöjande åtgärder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Verka som funktionsföreträdare underrättelsetjänst på flottiljen
Samordna underrättelsefunktionen inom F 7
Delta i stabsarbete
Genomföra bearbetning inom tilldelat ansvarsområde och kunna producera och delge en lägesbild rörande icke-egna aktörer
Stödja med specialistkunskap inom motståndares tekniska och taktiska förutsättningar
Utbilda i motståndarens tekniska och taktiska förmågor

Kvalifikationer
Yrkesofficersutbildning
Goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)
Uppfyller FM FysS baskrav med tilläggskrav grupp B
B-körkort

Meriterande
Underrättelseutbildad (Intro UND, Grunder UND)
Tidigare tjänstgöring inom underrättelsefunktionen
Militär utlandstjänstgöring inom underrättelsefunktionen
Färdigheter i GIS (PFPS/ArcGIS)

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god analytisk förmåga, god datorvana och social förmåga. Lojalitet samt samarbetsförmåga är viktigt för denna enhet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Stabschef överstelöjtnant Anders Wendel, 0510-47 70 00 samt FljS/C A2 Kajsa Svensson 0510-47 70 00.

Fackliga representanter
OFR/O, Håkan Sköld, 0510-47 70 00
OFR/S, Per Gunnarsson, 0510-47 70 00
SACO, Ulf Svensson, 0510-47 70 00
SEKO, Per Andersen, 0510-47 70 00

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställd
Arbetsort: Såtenäs
Beräknat startdatum/tillträde: Snarast
Befattningsnivå: OF 1
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Primär målgrupp: Yrkesofficer

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som underrättelseofficer är du placerad i flottiljstabens underrättelse- och säkerhetsavdelning (FljS/A2). Avdelningen består av såväl kvinnor som män samt såväl militära som civila befattningar.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 april 2017
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan