Planeringsofficer S1 till 2.helikopterskvadron i Linköping

Om tjänsten

Sökande enhet:
2.helikopterskvadron (2.hkpskv) i Linköping söker en Planeringsofficer/Personalhandläggare till vår S1-befattning i staben. Skvadronen är en del av Helikopterflottiljen som består av fyra skvadroner, en basenhet samt HV-utbildningsgrupp och HV-kompanier på ett antal olika orter i Sverige. Skvadronen stab består av ca 25 befattningar och leder två flygdivisioner och tre flygunderhållskompanier, totalt ca 230 personer. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Befattningen är en OF2-befattning. Du leder skvadronens personaltjänst och långsiktiga personalplanering. Du utbildar och stödjer skvadronens chefer inom personaltjänst. Du är även en del i staben och därmed genomför stabsarbete inom andra funktioner. Under övning och insats är din funktion planeringsofficer i allmän stabsbefattning. En av huvuduppgifterna är att sammanhålla skvadronens ärenden inför personalförsörjningsnämnd samt hålla uppföljning på dessa. Du är skvadronens kontaktyta mot personalsektionen på flottiljstaben.

Krav:

 • Officersexamen

Önskvärda kvalifikationer:

 • Erfarenhet från personalarbete
 • AG1/Ag Ny
 • MARA eller annan motsvarande arbetsmiljöutbildning 
 • Kunskap om arbetstidsavtal och arbetstidsplanering
 • Kunskap och erfarenhet av PRIO som användare och chef
 • Kännedom om Hkpflj personal och verksamhet är mycket meriterande

Personliga egenskaper:
För att trivas med den stora kontaktyta som befattningen innebär, är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och har lätt för att skapa nya kontakter. Du har ett genuint intresse för andra människor. Du är serviceinriktad men med förmåga att sätta gränser. Tjänsten kräver att du jobbar självständigt och själv ser vad som behöver göras eftersom du är ensam inom din funktion i staben. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Stabschef, Mj Sara Palmqvist, sara.palmqvist@mil.se, 070-555 75 05
Planeringsofficer, S1 Kn Angelica Hammarberg, angelica.hammarberg@mil.se, 073-247 34 34 

Fackliga representanter:
OFR/O Mats Häggström, 070-209 96 11

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning med arbetsort Linköping. Helgtjänstgöring samt beredskapstjänstgöring förekommer. Tillträde så snart som möjligt.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2017-03-12. Urval och intervjuer sker löpande. 

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 februari 2017
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-12
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan