Försvarsmakten söker Lärare metod och applikationer till Ledningsstridsskolan (LedSS) på Ledningsregementet (LedR) i Enköping

Om tjänsten

Om jobbet

Försvarsmakten söker Lärare metod och applikationer till Ledningsstridsskolan (LedSS) på Ledningsregementet (LedR) i Enköping. LedSS är en försvarsmaktsgemensam skola vars huvudsakliga uppgifter är att utveckla och implementera materiel och metoder för ledning på operativ och högre taktisk nivå samt utbilda och träna staber och officerare från hela Försvarsmakten avseende ledning och stöd till ledning av militära operationer. Befattningen lärare på Utbildningsavdelningen innebär att du är en kvalificerad resurs för utbildning av staber och officerare från hela Försvarsmakten i olika applikationer. Du deltar i övningar, stödjer stabsmedlemmar, följer upp olika stabsarbetsprocesser samt stödjer utvecklingen av stabsarbetsmetoder.

Meriterande är

 • God kunskap om Försvarsmaktens organisation
 • Erfarenhet av militärt stabsarbete
 • Goda kunskaper i MS Office olika applikationer
 • Erfarenhet av portalarbete baserat på MS Sharepoint
 • Erfarenhet av att utbilda på IT-programvara
 • Goda engelskakunskaper i tal och skrift

Personliga egenskaper Befattningen kräver att du kan arbeta under eget ansvar likväl som samarbeta med andra. Vi ser att du är en person med hög integritet och stor social kompetens. Du har drivkraft, ett stort engagemang och en mycket god administrativ förmåga. Du har en tydlig, rak och ärlig kommunikation och du tycker om att stå inför en hel klass med elever och utbilda. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer läggas vid samarbetsegenskaper och personlig lämplighet. Som medarbetare är du också ett föredöme och en aktiv företrädare för Försvarsmaktens värdegrund.

Övrigt Anställningen är en civil tillsvidareanställning med 40 timmars arbetsvecka och flextidsavtal som inleds med 6 månaders provanställning. För anställning i Försvarsmakten krävs att du är svensk medborgare. Anställningen kräver skyddsklassning och därmed registerkontroll. Med anställningen följer skyldighet att tjänstgöra internationellt. Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt förekommer. Urval genomförs lokalt vid LedSS och vid behov kallas det till kompletterande intervjuer.

Din intresseanmälan som består av ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser tillsammans med ditt CV och löneanspråk skall vara oss tillhanda senast 2017-03-01.

Tillträde Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner:

För upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen kontaktar du avdelningschef Mikael Everbrand, tel.0171-15 79 00 eller sektionschef Magnus Pettersson, tel.0171-15 80 05.

Lokala fackliga kontaktpersoner är:

OFR/O Magnus Johansson

OFR/S Inge Bäcklin

SACO Rolf Lindell

SEKO Per-Gustaf Andersson

Samtliga nås via växeln, tel. 0171-15 70 00

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 januari 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-01
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan