Psyopsförbandet söker Reservofficer med radiobakgrund

Om tjänsten


10. Psyopsförbandet vid Ledningsregementet söker en reservofficer som projektledare vid mediaavdelningen.


Enheten
10. Psyopsförbandet verkar i informationsmiljön där vi utgör en resurs för den operativa ledningsnivån såväl som den strategiska och taktiska nivån. Vi kommunicerar via ett flertal kanaler såsom tryck, radio och webb och vår uppgift är att påverka beteenden och attityder hos människor för uppnå politiska och militära mål. Förbandet arbetar även med att identifiera och motverka vilseledande information och påverkansförsök från andra aktörer. Personalen vid förbandet är officerare, soldater och specialister med både militär och civil bakgrund inom områden som bl a marknadsföring, kommunikation och statsvetenskap.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Projektledaren tillhör mediaavdelningen, vars huvuduppgift är att utveckla kommunikationskampanjer. Som projektledare och reservofficer besitter du en unik kombination av militär och civil kompetens - som projektledare ansvarar du för att driva kommunikationskampanjer som innehåller allt från analoga radiosändningar till sociala medier och trycksaker, som officer kan du integrera denna process i det militära systemet. Din arbetsgrupp består av såväl militär personal som civila specialister såsom radiojournalister, formgivare och webbutvecklare.

Befattningen är i nivå OF1

Kvalifikationer

 • Yrkes- eller reservofficersexamen

 • Eftergymnasial utbildning inom marknadsföring, kommunikation, projektledning, radioproduktion, reklam eller liknande

 • Erfarenhet av projektledning inom media eller marknadsföring

 • Godkänd säkerhetsprövning samt registerkontroll

 • Medicinska krav uppfyllda efter läkarundersökning

 • God fysisk förmåga

 • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete inom radio/ljudmedia

 • Erfarenhet från andra medier, t ex TV, press, webb och sociala medier

 • Körkort (B o C-behörighet) samt militära förarbevis

 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska

 • Tjänstgöring i internationell insats

Egenskaper
För att trivas bör du vara strukturerad, stresstålig och van vid att hantera tempoväxlingar i arbetet. Du bör även ha en god social, kreativ och pedagogisk förmåga samt förmåga att kombinera detaljer till helheter. Arbetet kan vara fysiskt krävande och utförs delvis under enklare förhållanden i fältmiljö, så vi förutsätter att du gillar att träna och hålla igång kroppen. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förutsätter att du delar vår respekt för demokrati och människors lika värde.

Övrigt
Tillsvidareanställning som reservofficer. Anställningen kan inledas med 6 månaders provanställning. Vid anställning upprättas, i samråd, en tjänstgöringsplan som sträcker sig några år framåt. Tjänstgöring per år kan vara upp till några veckor. Tjänstgöring vid nationell eller internationell insats kan förekomma.

Lön enligt överenskommelse, förmåner enligt avtal.

Första anställningsdag enligt överenskommelse.


Fackliga representanter:
SACO: Rolf Lindell
OFR/S: Inge Bäcklin 
SEKO: Lars Lindell 
OFR/O: Magnus Johansson

Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-157000.


Sista ansökningsdag:
Välkommen med din ansökan senast 2017-03-12. Bifoga CV med välliknande foto, personligt brev med löneanspråk samt erforderliga intyg. Går du vidare i processen kallas du till en testdag, preliminärt under v 13 (intervjuer, medicinsk hälsoundersökning, fysiska tester m m).

Krav och meriter

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 januari 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Deltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-12
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan