Psyopsförbandet söker planeringsofficer OR6

Om tjänsten


10. Psyopsförbandet vid Ledningsregementet söker en planeringsofficer vid mediaavdelningen.

Enheten
10. Psyopsförbandet är en av Försvarsmaktens resurser för verkan i informationsmiljön. Vi kommunicerar via ett flertal kanaler såsom tryck, radio och webb och vår uppgift är att påverka beteenden och attityder hos människor för uppnå politiska och militära mål. Förbandet arbetar även med att identifiera och motverka vilseledande information och påverkansförsök från andra aktörer. Personalen vid förbandet är officerare, soldater och specialister med både militär och civil bakgrund inom områden som bl a marknadsföring, kommunikation och statsvetenskap.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planeringsofficeren tillhör mediaavdelningen, vars huvuduppgift är att utveckla kommunikationskampanjer. Vid avdelnigen finns både soldater och civila arbetstagare, alla med specialkompetens inom medieproduktion - exempelvis formgivare, radioproducenter och webbutvecklare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att stötta avdelningschefen i planering och genomförande av avdelningens verksamhet, samt att vara instruktör och utbildare i strid, sjukvård och sambandstjänst.

På sikt ska du utvecklas till Psyopsofficer där du kan tjänstgöra som exempelvis projektledare, stridsledare eller stabsofficer inom psyopsfunktionen.

Befattningen är i nivå OR6

Kvalifikationer

 • Specialistofficersexamen

 • Godkänd säkerhetsprövning samt registerkontroll

 • Medicinska krav uppfyllda efter läkarundersökning

 • God fysisk förmåga

 • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska

Meriterande

 • Tjänstgöring vid arméförband

 • Eftergymnasial utbildning inom media eller marknadsföring - exempelvis journalistik, projektledning, radioproduktion eller formgivning

 • Erfarenhet av arbete inom reklam eller media

 • Körkort (B o C-behörighet) samt militära förarbevis

 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska

 • Tjänstgöring i internationell insats

Egenskaper
För att trivas bör du vara strukturerad, stresstålig och van vid att hantera tempoväxlingar i arbetet. Du bör även ha en god social, kreativ och pedagogisk förmåga samt förmåga att kombinera detaljer till helheter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förutsätter att du är ödmjuk och är villig att lära dig nya saker.

Övrigt 
Tillsvidareanställning heltid. Anställningen kan inledas med 6 månaders provanställning. Tjänstgöring vid nationell eller internationell insats kan förekomma.

Lön enligt överenskommelse, förmåner enligt avtal.

Första anställningsdag enligt överenskommelse.


Fackliga representanter:
SACO: Rolf Lindell
OFR/S: Inge Bäcklin 
SEKO: Lars Lindell 
OFR/O: Magnus Johansson

Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-157000.


Sista ansökningsdag:
Välkommen med din ansökan senast 2017-03-12. Bifoga CV med välliknande foto, personligt brev samt erforderliga intyg.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 januari 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-12
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan