12.Sambandsbataljon söker systemingenjör

Om tjänsten

Beskrivning av förbandet:

Sambandsbataljonen är ett modernt krigsförband med hög tekniknivå. Vi verkar inom många olika områden, såväl geografiskt som tekniskt. I bataljonen arbetar vi med radiolänk, radio- och nätverksteknik, satellitkommunikation och driftledning. Exempel på uppgift är att upprätta yttäckande samband i ett brigadområde.

Befattningsbeskrivning:

Systemingenjören har mycket goda kunskaper och flerårig erfarenhet av sambandsplanering och driftledning. Systemingenjören har goda kunskaper avseende ledningssysteminfrastruktur och skall kunna använda sin tekniska kompetens för att stödja bataljonen i tekniska frågor rörande ledningsstödsystem. Befattningshavaren deltar i utbildningen av driftpersonal främst till egen bataljon men skall även kunna stödja övrig utbildning av ledningsystempersonal inom Försvarsmakten och skall med sin tekniska kompetens kunna delta i delprojekt samt  kunna delta i arbetet att ta fram och implementera systemförändringar för att vidmakthålla och utveckla Försvarsmaktens ledningssystem. Systemingenjören skall genom systemkunskap kunna ge rätt underlag till beslutande chef avseende frågor inom ledningssystemområdet. Huvudsakligt fackområde är data- och telekom, innefattande bland annat IP-baserad kommunikation, informationssystem, transmissionssystem, satellitkommunikation, telefonisystem och kryptosystem.

Befattningen är placerad i nivå CR 7.

Formella kompetenskrav:

-Svenskt medborgarskap

-Godkänd registerkontroll efter genomförd säkerhetsprövning

-God förmåga att kunna utrycka sig i svenska och engelska både i tal och skrift

Meriterande för befattningen:

-Erfarenhet av att planera och genomföra sambandsövningar

-Genomförd svensk militär värnplikt alternativt GMU

-Eftergymnasial utbildning med inriktning mot data/datakommunikation eller motsvarande kunskaper

-Erfarenhet som sambandsinstruktör/lärare

-Förståelse för FM infrastruktur

-Erfarenheter från olika missioner som sambandsbefäl/sambandsdriftledare

-Praktisk erfarenhet som sambandsdriftledare

-Praktisk erfarenhet av frekvensadministration

-Utbildad signalskyddslärare och kortadministratör (A+B)

-Certifieringar: CCNA, CCNP m.fl.

-Körkort (B)

Personliga egenskaper:

Du bör vara strukturerad och stresstålig samt ha en god social och kreativ förmåga. Du skall tycka om att arbeta i grupp samt ha lätt att anpassa dig till nya förutsättningar. Du är självgående i ditt arbete, du är drivande och tar egna initiativ.

Tjänstgöring i förbandet ställer krav på en hög sekretess- och säkerhetsmedvetenhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig egenskaper och förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund.

Anställningstyp:

Civil anställning tillsvidare, inleds med en provanställning om 6 månader.

Tidpunkter:

Sista ansökningsdatum:  2017-02-28

Första anställningsdag: Enligt överenskommelse

Frågor:

För upplysningar kring tjänsten, kontakta LedR-12sbbat-natdrift@mil.se

Fackliga kontaktpersoner:

Officersförbundet: Magnus Johansson 0171/157973

SACO: Magnus Edlund 0171/157112

OFR/S: Inge Bäcklin 0171/157383

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 januari 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-02-28
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan