Lösningsarkitekt

Om tjänsten

Informationshanteringskontoret (IHK) som bildades inom MUST den 1 januari i år har i uppgift att säkerställa att en effektiv informationshantering kan bedrivas både kortsiktigt såväl som långsiktigt genom nyttjande av moderna IT-system och effektiva processer. Kontoret ansvarar för vidmakthållande av befintliga system likväl som utveckling av nya förmågor och system.

Vi söker nu en lösningsarkitekt till vår Utvecklingsavdelning. Du som värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara med och forma en enhet i förändring är mycket välkommen att söka till oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som lösningsarkitekt utformar och förvaltar du den tekniska arkitekturen för ett givet område. Du deltar i interna projekt och planerar nya lösningar baserat på behov och existerande lösningar. Rollen innebär att du bevakar att de övergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer avseende standarder tillämpas. Du kommer ha ett brett kontaktnät och samarbeta med CTO, övriga arkitekter, samt förvaltnings- och projektledare. I ditt arbete ingår även att medverka i metod- och processutveckling inom sektionen. Fokus för dina slutleveranser ligger alltid på kundnytta, förvaltningsbarhet och kostnadseffektivitet.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet från IT-arkitektur och som vill arbeta med lösningar som klarar mycket höga krav på säkerhet. Du har en bred kompetens inom IT (infrastruktur och mjukvara) och god förståelse för designarbete. Som person är du drivande, lösningsorienterad och inser vikten av noggrannhet för att kunna möta våra tuffa kvalitetskrav. Du trivs med ansvar och är van att arbeta både självständigt och i grupp. Vi ställer krav på hög integritet, gott omdöme och mycket stort säkerhetsmedvetande. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning med inriktning mot systemvetenskap, IT eller motsvarande - alternativt lång praktisk erfarenhet
 • Minst 2 års erfarenhet av IT-arkitekturfrågor  
 • Minst 2 års erfarenhet av systemutveckling och/eller systemförvaltning
 • Minst 2 års erfarenhet från IT-funktion alternativt IT-utvecklingsprojekt i större organisation

Meriterande

 • IT-arkitektutbildning – gärna med certifiering
 • Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete
 • Erfarenhet av processutveckling
 • Kunskap om ITIL
 • God kunskap om Försvarsmaktens och/eller annan myndighet inom Totalförsvarets verksamhet

Övrigt
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Tillträde efter överenskommelse
Placeringsort Stockholm
Detta är en befattning som är öppen att söka får båda civila och militära kandidater
Vi erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet till träning på betald arbetstid


Upplysningar om befattningen lämnas av HR-specialist Sara Lindmark

Fackliga företrädare:

OFR/O: Lars Söderström
SACO-F: Anders Markow
OFR/S: Katarina Kruse

Samtliga nås via växeln 08 – 788 75 00

Välkommen med Din ansökan senast 2017-02-22.

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Krav och meriterMilitära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 februari 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-02-22
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan