Handläggare Försörjning 4 NSE MITT/Ledningsavd.

Om tjänsten


FMLOG har påbörjat utveckling till ett Logistikförband i Försvarsmaktens insatsorganisation. Som ett led i denna utveckling organiseras FMLOG en ny organisation från 1 januari 2015. FMLOG består av FMLOG stab, Funktionsledningsenhet teknik, Funktionsledningsenhet Försörjning, FM Transportkontor, Dokumenthanteringsenheten och de fyra regionala stödenheterna: 1. NSE VÄST, 2. NSE SYD, 3. NSE NORD samt 4. NSE MITT.

4. NSE MITT består förutom av Ledningsavdelningen med Stödsektion, Genomförandesektion och Teknikledning av, ServiceCenter (SeC) Kungsängen, SeC Enköping, SeC Uppsala, SeC Stockholm, SeC Berga, SeC Gotland och Joint Service Support (JSS). Totalt arbetar ca 280 personer i 4. NSE MITT.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med övriga handläggare försörjning sammanhålla förnödenhets- och materielförsörjningen med ett särskilt ansvar för fordonsförsörjningen inom 4. NSE.
Arbetsuppgifternas område är inom förnödenhetsredovisning, materieldirigering, förrådshållning av materiel samt materiel som används för utbildning av krigsförbanden.
Du skall självklart även medverka i övriga verksamheter och funktioner inom Ledningsavdelningen.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av att leda och samordna verksamhet
 • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, materielredovisningssystem och produktionssystem.
 • Mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga
 • Flexibilitet och serviceinriktning
 • Stor vana av administration
 • Strukturerad och omdömesgill
 • B-körkort fordras

Meriterande

 • Kunskap om Försvarsmakten
 • Kunskap om Försvarsmaktens fordonstyper
 • Erfarenhet av nationell och internationell logistik
 • Genomförd logistikutbildning
 • God pedagogisk förmåga
 • Erfarenhet av arbete i en processinriktad organisation

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens och servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde efter överenskommelse.
Befattningen är tillsvidareanställning, provanställning 6 månader tillämpas.

Upplysningar om befattningen lämnas av Sektionschef, Magnus Lyckfjäll, 0733-612678 eller Stf C Gensektion, Thomas Johnsson, 070-2690454.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O, Jörgen Dufvenberg, 070-593 73 07
OFR/S, Krister Bergman, 076-627 50 57
SACO, Christina Carlsson, 070-530 36 69
SEKO, Eric Todic 070-378 01 23

Välkommen med din ansökan senast 2017-02-10

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 februari 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-02
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan