LOGISTIKSOLDATER till Särskilda operationsgruppen

Om tjänsten

Beskrivning av förbandet

Särskilda operationsgruppen (SOG) är kärnförbandet inom Försvarsmaktens specialförband och lokaliserat i Karlsborg. SOG´s främsta egenskaper är hög kvalitet, hög tillgänglighet, stor rörlighet, flexibilitet och anpassningsförmåga. Vi strävar efter enkelhet såväl i planering som i genomförande, oförutsägbarhet genom okonvetionella och flexibla metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet i genomförandet.

Vi har högkvalitativ, uppgiftsanpassad och lätt utrustning för att kunna ha stor rörlighet, såväl strategiskt som taktiskt och för att kunna lösa uppgifter som de reguljära förbanden av olika orsaker inte har möjlighet att lösa.

Särskilda operationsgruppens primära uppgifter är strid, underrättelseinhämtning och militärt stöd. SOG har hög tillgänglighet med särskild uttagen personal med stor operativ erfarenhet samt med hög utbildnings och träningsnivå.

Beskrivning av enheten

Tjänsten är placerad på underhållsenheten vid SOG. Enheten har ett brett spektrum av uppgifter där alla logistikens delfunktioner berörs. Logistiksoldaten ingår i en grupp och leds där av en gruppchef. I gruppen ingår ett flertal medarbetare där olika inriktningar kan finnas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av att stödja förbandet med uppgifter inom logistiken, såsom transporter, upprättande och lagerehållande av förbandets FOB materiel. Uppgifterna är av skiftande karraktär från avancerad transportplanering till handgriplig logistik i dess enklaste former såsom transport av iso-kärl och resning av tält.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Kunna genomföra transporter (väg/sjö)
 • Framför tung transport (CE-behörighet)
 • Logistiksoldat med ansvar som förare alt skytt på fordon

Andra arbetsuppgifter inom logistik förekommer också, exempelvis genomföra transport/eskort och allmänt logistikt stöd vid övning eller insats.

Befattningens krav:

Svensk medborgare

Genomfört godkänd vpl alt GMU med minst 6 månaders anställning som GSS/K

FM FysS tilläggskrav enligt tabell C

Körkort klass *B.

Meriterande:

Välvitsordad internationell tjänstgöring

Körkort klass C

Truckkort

Hjullastare

IATA utbildning

ADR-behörighet

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet såsom:

 • god social- och samarbetsförmåga
 • initiativförmåga
 • flexibilitet
 • stresstålighet
 • förmåga att tänka okonventionellt
 • noggrannhet
 • förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar.


 

Övrigt

Intern utbildning kommer att genomföras vid förbandet. Befattningen är placerad i insatsorganisationen vid SOG.

Tillträde mm

Tidsbegränsad placering enligt GSS/K tidigast från 2017-08-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

Kontakta SOG, sog@mil.se  att: Logistiksoldat

Ansökan

Med ansökan skall CV, personligt brev, foto och ev. vitsord från internationell tjänst bifogas. Rekryteringsprocessen kommer att omfatta flertalet intervjuer, tester mm.

Sista datum för ansökan:

2017-03-03

Krav och meriter

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 januari 2017
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-03
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan