Logistikbefäl OR6/7

Om tjänsten

LSS Stab A4 rekryterar Logistikbefäl nivå OR6 (1.Sg eller Fj).

A4 vid LSS består av tio befattningar varav tre är civila. Sektionens uppgift är att upprätthålla logistiska förutsättningar för lösandet av LSS uppgifter. Detta sker genom planering och funktionsledning av logistik på flottiljnivå och utövandet av stabsstöd till C LSS i logistikfrågor.

Sökande enhet:

LSS Stab.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Logistikbefälet vid A4 stödjer logistikofficeren med ledning och utveckling av förnödenhetsförsörjningen vid LSS. Logistikbefälet stödjer vid upprättandet av allmänna styrningar för förnödenhetsförsörjningen, Logistikbefälet medverkar vid för logistikprocessen centrala möten och dialoger. Logistikbefälet deltar i materielplanering och förnödenhetsplanering. Logistikbefälet handlägger till sektionen inkomna ärenden och genomför uppgifter enligt sektionschefens bestämmande.

Önskvärda kvalifikationer:

 • Grundutbildad logistik officer eller genomgått övergångs-/anpassad utbildning.
 • Utnämnd OR-6 eller OR-7.
 • Goda datakunskaper inom Office-paketet.
 • God förmåga i att uttrycka sig i tal och skrift.
 • God förmåga och erfarenhet av att leda förnödenhetsförsörjning.
 • FMFYSS grundkrav och tilläggskrav.
 • B-körkort.
 • God samarbetsförmåga.
 • God erfarenhet avseende ledning och genomförande av logistik från plutons, kompaninivå.
 • God erfarenhet avseende ledning av förnödenhetsförsörjning.

Meriterande kvalifikationer:

 • Tidigare erfarenhet från logistikbefattningar vid kompani och bataljonsstab.
 • Relevanta erfarenheter från markförband i flygvapnet och då särskilt flygbas, radar, radio och markstridsförband.

Personliga egenskaper:
För att trivas med den stora kontaktyta som befattningen innebär, är det viktigt att du är noggrann, kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Befattningen kommer i varierande utsträckning kräva att du kan genomföra resor och tjänstgöring under fältförhållanden samt upprätthålla de fysiska kraven för insatsförbandet. I tillsättandet av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C A4 vid LSS Fljstab;

Mj Peter Johnsson. Tfn: 018-19 66 90

Fackliga representanter:
OFR/O Peter Oscarson Tfn: 018-19 63 68


Övrigt:

 • Anställningsform. Tillsvidareanställning.
 • Arbetsort. Uppsala.
 • Beräknat startdatum/tillträde. Snarast.

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-05.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 januari 2017
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-05
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan