Transportledare OR7

Om tjänsten

Transportledare (OR-7) vid LSS Stab A4

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som transportledare vid LSS stab kommer du att inneha rollen som förbandstransportledare för LSS.

Detta innebär att du är förbandschefens främste företrädare avseende transporttjänst. Denne har till uppgift att samordna, planera, genomföra samt följa upp operativa och taktiska transporter.

Det dagliga arbetet som transportledare handlar främst om planering och genomförande av nationella och internationella övningar som förbandet LSS deltar vid.

Detta gör att du som transportledare skall ha god kännedom om förbandets materiel och vilka krav som ställs vid en transport utifrån vad som skall transporteras. Goda kunskaper om farligt gods är viktigt då mycket av våra transporter omfattas av dessa krav.

Du är även förbandets kontaktyta mot högre stab, och FM organisation i övrigt, vad avser transporttjänst. Du kommer även att vara stabsmedlem och arbeta med flera andra frågor än transporttjänst, i huvudsak förnödenhets försörjning och teknisk tjänst.

Kvalifikationer

Officer OR-7

Goda färdigheter i svenska och engelska

Dokumenterad erfarenhet från arbete inom kommunikationstjänst

Körkort klass B

Meriterande

Utbildad inom kommunikationstjänst

Certifiering Farligt Gods (mark, sjö, flyg)

Godskontrollant IATA/HFFG

Erfarenhet av arbete i stab

Internationell tjänst

Utbildad avsändare farligt gods(RID/IMDG)

Dokumenterad erfarenhet av arbete inom logistik i FM

Körkort klass C

Personliga egenskaper

Vi söker en engagerad medarbetare som är villig att lära sig nya saker och vill ta ett stort eget ansvar. Du behöver vara flexibel och öppen för nya idéer och beredd på att arbeta inom ett brett arbetsområde med många bollar i luften. Du skall ha förmåga att kunna arbeta självständigt samt tillsammans med andra och ha goda sociala färdigheter. Du är noggrann och analytisk samt tycker om att lösa problem. Arbetet kan stundtals upplevas som stressigt och ske under press vilket kräver att du är stresstålig och vågar fatta beslut när så krävs. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C A4 vid LSS Fljstab;

Mj Peter Johnsson. Tfn: 018-19 66 90

Fackliga representanter:
OFR/O Peter Oscarson Tfn: 018-19 63 68

 
Övrigt:

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning.
  • Arbetsort: Uppsala.
  • Beräknat startdatum/tillträde: Snarast.

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-04.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 maj 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan