Ledningssoldat

Om tjänsten

Sökande enhet

Helikopterflottiljen är det förband i Sverige som understödjer resten av Försvarsmakten med helikopterresurser, både över land och till sjöss. För att Helikopterflottiljen skall kunna verka nationellt och internationellt finns 43.Flygbaskompaniet. 43.Flygbaskompaniet är baserat i Linköping och har i uppgift att stödja helikopterskvadronerna med ledning, underhåll, räddning/röjning, sjukvård och flygbassäktjänst i fältmiljö.

432.Sambandstroppen är ansvariga för att möjliggöra ledning av Helikopterflottiljen i fältmiljö genom att upprätta, drifta, underhålla samt brytande av den rörliga flygbas där helikopterförbandet grupperar. I den rörliga flygbasen ingår stabsplatsen med tillhörande ledningssystem. I ledningssystemet ingår bland annat strömförsörjning, servrar, klienter, telefoni, nätverk, radioutrustning, extern förbindelse som till exempel satellitförbindelse m.m. Vi ansvarar även för upprättandet av stabsexpeditionen.

För att detta skall vara möjligt behöver vi motiverade, flexibla och serviceinriktade ledningssoldater.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du som ledningssoldat är en viktig del i utbyggnad, drift och brytande av den rörliga flygbasen. Du skall självständigt och tillsammans med gruppen kunna utföra en mängd olika uppgifter. Dessa är allt från att upprätta och bryta stabsarbetsplatser, bygga upp tillfälliga elanläggningar, framföra tunga fordon till att bemanna stabsexpedition.

Eftersom uppgifterna är många och varierande präglas den dagliga tjänsten av materielhantering, men också av utbildningar, övningar och att upprätthålla dina kunskaper samtidigt som fysisk träning genomförs.

Generella krav

 • Godkänd värnplikt eller GMU/FSU
 • God fysisk förmåga (testas i samband med intervju)
 • Dokumenterad utbildning motsvarande lägst gymnasieutbildning.
 • Behärska svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer:

 • Militärt förarbevis tung lastbil och/eller lätt personterrängbil
 • C- och/eller CE-körkort
 • Kunskap inom radio och telekomteknik
 • Kunskap inom el och strömförsörjning
 • Kunskap inom nätverksteknik och IT
 • God datorvana
 • Truckkort

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

För att eftersträva en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Kn Johan Evander, Troppchef, 0709-10 36 57, johan.evander@mil.se

Fackliga representanter

Växelnummer för fackliga representanter: 010-820 00 99

SACO: Birgitta Fälth

SEKO: Caroline Nilsson

OFR/S: Mats Häggström

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (GSS/K)

Tjänstgörandegrad: Heltid

Arbetsort: Linköping

Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse

Befattningsnivå: OR1-3

Lön: Enligt avtal

Välkommen med din ansökan senast 2017-02-28. Din ansökan skall innehålla CV (med referenser), intyg på betyg, utbildningsbevis samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 januari 2017
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-02-28
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan