Informationshanteringsstrateg till militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST)

Om tjänsten

Informationshanteringskontoret (IHK) som bildades inom MUST den 1 Januari i år har i uppgift att säkerställa att en effektiv informationshantering kan bedrivas både kortsiktigt såväl som långsiktigt genom nyttjande av moderna IT-system och effektiva processer. Kontoret ansvarar för vidmakthållande av befintliga system likväl som utverckling av nya förmågor och system.

Är du intresserad av verksamhetsutveckling i nära samverkan med IT-utveckling? Vill du vara med och påverka informationshantering och beslutsunderlag om omvärldsutveckling och hot mot Sveriges säkerhet. I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi ett säkrare Sverige i en osäker värld.

Arbetsuppgifter

Som informationshanteringsstrateg (IH-strateg) leder du arbetet med Must IH-strategier och strategiska planer inom förvaltingsområde underrättelse- och säkerhetstjänst. Att strategier utvecklas i fas med lag- och säkerhetskrav, ambitionsnivåer och framtida verksamhetsbehov. Genom strategiska planer och aktiviteter säkerställa interna processer så att en effektiv förändringsledning institutionaliseras i verksamheten. Ditt arbete ska ge tydliga regler och riktlinjer som bidrar till lösningar för en effektiv och säker informationshantering inom Must ansvarsområde. Du blir en viktig medarbetare i informationshanteringskontorets planeringssektion och för MUST CIO.

Till stöd för ditt arbete har du bl.a. förvaltningsledare för olika förvaltningsobjekt, produktionsledaren för förvaltningsområdet, Must utvecklingsledare, Must CIO och CTO samt det arbete som sker under ledning av Försvarmaktens CIO.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse av verksamhetsutveckling i nära samverkan med IT-utveckling och tillämpning av ny teknik – med verksamhetens nytta i fokus. Du gillar att utveckla kontaktnät och har förståelse för komplexa strukturer, inkluderat hur arbete inom en myndighet bedrivs. Du trivs med att ha ledartröjan på dig, gillar ansvar och är van vid att arbeta både självständigt och i grupp.

Du ska ha:

 • Akademisk examen, troligtvis med IT-informatik inriktning eller motsvarande
 • God erfarenhet och kunskap om informationsarkitektur
 • God erfarenhet av att leda, planera och följa upp verksamhet och resultat
 • Mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera
 • Mycket god förmåga att kunna utveckla och systematiskt hantera förändringsarbete
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av strategiskt arbete i större organisationer
 • Kunskap och erfarenhet om systemutveckling och informationssäkerhet
 • Kunskap och erfarenhet av förvaltningsstyrning, förvaltningsmodell pm3 och portföljshantering
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av försvarsmaktsplanering i Högkvarteret
 • Erfarenhet från arbete vid regeringskansliet och hur styrning av Försvarsmakten utövas

Personliga egenskaper

Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Must strategiska planering för informationshantering. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda Must och Must CIO vid föredragningar såväl inom Försvarsmakten som vid extern samverkan. Du har en helhetssyn och förmåga att kommunicera mål, visioner och strategiska planer. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig, strukturerad och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt

Detta är en oberoende befattning.
Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på MUST vid Högkvarteret i Stockholm.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för planeringssektionen Urban Hamp; 08-788 96 86, urban.hamp@mil.se eller produktionsledare Anders Markow; 08-788 75 45, anders.markow@mil.se . Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Annelie Gustafsson; 08-788 75 00 (vxl), annelie.gustafsson@mil.se .

Fackliga representanter
OFR/O, Lars Söderström, OFR/S, Katarina Kruse, SACO/Försvar, Anders Markow samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-02-22. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Krav och meriterMilitära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 februari 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-02-22
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan