Systemtekniker mot Marinens Radio till Muskö

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Teknikerns huvuduppgift är att stödja Marinens Radio och dess teknik avseende ledningssystem genom att systematiskt underhålla, felsöka och åtgärda fel motsvarande första och andra linjens support, samt utveckla och testa tekniken avseende ledningssystem.

Teknikertjänsten bedrivs i normalfall under dagtid men förläggs under delar av året även till kvällar, nätter samt helger till andra tider under dygnet. Även jour eller beredskap i hemmet förekommer. Växeltjänstgöring mellan motsvarande funktioner i Försvarsmakten kan bli aktuell under kortare perioder. Tjänsteresor till andra orter sker under året som en naturlig del av jobbet.

Arbetet är normalt förlagt till att jobba inne i berganläggning.

Kvalifikationer
Gymnasial utbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
God förmåga att på svenska och engelska uttrycka sig i tal och skrift
Stor vana att arbeta med IT-baserade system
B- körkort

Meriterande
Yrkeserfarenhet inom området, både vad avser radio som IT samt kännedom om Försvarsmaktens ledningssystem och utrustningar
Genomförd värnplikt/GMU samt utlandstjänstgöring

Personliga egenskaper
För att klara tjänsten krävs det att du är serviceinriktad, öppen och social med god analytisk förmåga att utföra uppgifter självständigt med hög kvalitet likväl som att kunna arbeta i grupp. Kompletterande utbildning för specifika system sker i Försvarsmaktens regi. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
På avdelningen finns många manliga medarbetare och vi arbetar därför för en ökad mångfald och könsfördelning, vi ser därför gärna kvinnliga sökande.
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.
Arbetsort: Muskö, Stockholm.
Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt kan förekomma.
Tillträde enligt överenskommelse. 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Roland Telin och sektionschef Peter Norrman som nås via växeln på 010-823 30 00. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Lena Andrén, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-05. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

Marinens Radio är en modernt tekniskt utrustad sambandsledningscentral, vars huvuduppgift är att säkerställa Försvarsmaktens samband med militära enheter. Kommunikationen förmedlas via IP och LF-, HF-radio. Marinens Radio är även kommunikationscentral för RAKEL i Försvarsmakten. Ansvarsområdet är globalt där det finns svenska militära intressen. Marinens Radio deltar i och stödjer såväl nationella som internationella insatser, övningar, prov och försök.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 februari 2017
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-05
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan