Läkare till Armens Jägarbataljon

Om tjänsten


Försvarshälsa Nord har verksamhet i Arvidsjaur, Boden, Luleå, Umeå samt stödjer även Försvarsmaktens verksamhet i Härnösand, Kiruna, och Östersund. Befattningen innebär placering i insatsorganisationen vid Armens Jägarbataljon i Arvidsjaur med huvudsakliga tjänstgöring vid Försvarshälsa Nord. Periodvis kommer tjänstgöring/auskultation att ske vid lämplig klinik i syfte att vidmakthålla och utveckla specialistkompetens.

Arbetsuppgifter
Tjänstgöring vid Försvarshälsa Nord - Delta i ett utvecklat teamarbete byggt på prevention tillsammans med samtliga Försvarshälsans delar och dess olika yrkeskategorier. Hälso- och sjukvård med inriktning Företagshälsovård samt daglig sjukvård för rekryter under grundläggande utbildning.
Tjänstgöring i insatsorganisationen – Vara del i att samordna, planera och utveckla sjukvårdstjänsten vid Armens Jägarbataljon. Deltagande i förbandets övningsverksamhet. Delta vid förbandets planering och genomförande av nationella och internationella insatser. I tjänsten ingår även delaktighet i försvarsmaktgemensamma projekt, utbildande moment och att vara kompetensstöd främst internt inom försvarshälsan. Uppgift som Läk ML kan ingå i tjänsten.

 Kvalifikationer

 • Leg. Läkare med minst 5 års yrkeserfarenhet.
 • Specialistkompetens.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (Svenska och Engelska).
 • Körkort lägst B.
 • Erfarenhet av att arbeta i, och självständigt driva projekt.
 • Erfarenhet avdatajournalsystem och Försvarsmaktens verksamhet med dess specifika belastningar.

Meriterande

 • Specialistkompetens inom något av områdena anestesi eller allmänmedicin.
 • Företagshälsovård.
 • Då arbetet vid Försvarshälsan i stor utsträckning syftar till att vara preventivt så är kunskaper i arbetsmiljöns lagar och förordningar en merit.
 • Språkkunskaper utöver engelska.
 • Genomförd värnplikt alt. GMU

Personliga egenskaper
Intresse för Försvarsmaktens internationella verksamhet. God kondition och fysik är nödvändig med tanke på befattningen i FM insatsorganisation. Arbetet kräver god förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vilja att vidareutveckla verksamheten.

Övrigt 
Huvudsaklig arbetsort är Arvidsjaur men tjänstgöring på annan ort förekommer.
Anställningen är tillsvidareanställning som inleds med provanställning i 6 månader.
Anställningstidpunkt enligt överenskommelse.

Kontakt
Hanna Lundgren 0960-151 83, 070-374 40 74
Morgan Gustafsson 0921-34 91 59, 070-244 96 46
Björn Eliasson 0960 – 152 06, 070-508 88 04

Fackliga representanter
OF Bothnia, Håkan Jansson 070-316 86 55
Försvarsförbundet, Annelie Forshage 0921-34 88 15, 070-211 96 90
SACO-F, Helena Stjärnholm 070 – 206 85 39
SEKO-F, Margareta Ryding 0921-34 80 24 

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-12.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 februari 2017
 • Plats: Arvidsjaur, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente (I 19) Boden
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-12
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan