Projektledare till övningsavdelningen (A7)

Om tjänsten

Luftstridsskolan i Uppsala söker personal till övningsavdelningen (A7).

Sökande enhet:

Flottiljstaben vid Luftstridsskolan söker projektledare för Flygvapenövningen. I arbetsuppgifterna ingår att på central nivå för Flygvapnet leda planering och förberedelser för Flygvapenövningen med placering på LSS A7 och arbetsort Uppsala.

Beskrivning av uppgifter i stort:

I Försvarsmakten är övningsverksamheten under stark utveckling som ett led i att stärka den operativa förmågan. Flygvapenövningen är en av Försvarsmaktens största och viktigaste övningar som genomförs varje år och övar hela Flygvapnet i den högsta systemnivån i ett högkonfliktscenario.

LSS A7 ansvarar för den direkta projektledningen genom att bemanna positionen som planeringsansvarig officer (OPR). I övningen deltar personal från hela Flygvapnet andra stridskrafter, FM-gemensamma funktioner och staber, HKV samt även internationellt deltagande. Arbetet ställer höga krav på samverkansförmåga och god helhetsförståelse om främst Flygvapnet.

LSS A7 är en avdelning med fyra medarbetare inom Luftstridsskolans Flottiljstab.

Avdelningens uppgifter skiljer sig från andra förbands övningsavdelningar då LSS A7 i huvudsak endast planerar övningar på central nivå för Flygvapnet. LSS A7 uppgifter omfattar:

 • Flygvapenövningen (FVÖ) som genomförs årligen.
 • Företräda Flygvapnet i planeringen av Försvarsmaktsövningen (FMÖ)
 • Företräda Flygvapnet i planering av VIKING/CJSE,
 • Samverka med utländska nationer.

Uppgifterna är omfattande och komplexa och har en planeringperiod på mellan 12-24 månader.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: (nationella och internationella övningar)

 • Leder och/eller deltar i tillfälligt sammansatt projektgrupp vid övningsplanering.
 • Leder och/eller deltar i framtagande av övningsplaner och därtill kopplade dokument/skrivelser.

Önskvärda kvalifikationer:

Erfarenhet från övningsplanering.

Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

OF 2/OF 3.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Du arbetar strukturerat, har ett gott omdöme med hög social kompetens samt är en god kommunikatör. Vidare är du en person som är flexibel och gillar att vara på en arbetsplats där det händer mycket.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande:

-  Erfarenhet från arbete på taktisk nivå.

-  Erfarenhet från internationella övningar/ motsvarande.

-  Utbildning i internationell/NATO stabsarbetsmetodik

Tidigare erfarenhet från planering/genomföranden av övningar som Flygvapenövningar, Försvarsmaktsövningen eller motsvarande.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Mj Staffan Burström Quennerstedt C A7

Mobil: + 46 (0)705264987

Tel: + 46 (0) 18 19 61 54

Facklig representant:

OFR/O Ärna Peter Oscarson +46 (0) 18 19 63 68

OFR/S Per Gustafson + 46 (0) 70 243 60 88

SACO Borka Medjed Hedlund +46 (0) 70 336 37 20

SEKO MariAnn Larsson +46 (0) 70 827 68 53

Sista datum för ansökan:

Sista datum för ansökan: 2017-03-01

Tillträde: snarast

Skicka in din ansökan omgående då sökande kommer kallas fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 februari 2017
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-01
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan