Vikarierande sjuksköterska till Försvarshälsan

Om tjänsten

Försvarshälsan bedriver företagshälsovård och är aktiva i Försvarsmaktens hälsofrämjande arbete. Vi bedriver också arbetsrelaterad hälso- och sjukvård för rekryter och anställda, upprätthåller sjukvårdsberedskap vid militära övningar samt är en integrerad del i förbandets samlade insatser.

Arbetsuppgifter
Välkommen till en befattning som sjuksköterska i en omväxlande och spännande miljö! Hos oss vid Försvarshälsan Livgardet/Stockholm arbetar du i nära samspel med andra yrkeskategorier som läkare/företagsläkare, fysioterapeut/ergonom, psykolog, arbetsmiljöingenjör m fl. Vid Försvarshälsan i Stockholm tjänstgör du tillsammans med fem andra medarbetare i arbetslaget.
Kundunderlaget utgörs av såväl militärt som civilt anställd personal i Försvarsmakten och du är som sjuksköterska en central resurs i Försvarshälsans medicinska uppdrag. Företagshälsovårdsarbete genomsyrar vår verksamhet och tillsammans arbetar vi för att främja hälsa i myndigheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som innehar svensk legitimation som sjuksköterska med specialistkompetens inom relevant område, med fördel är du företags- och/eller distriktssköterska.

Meriterande
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med företagshälsovård och hälsofrämjande insatser.

Egenskaper
Du behöver vara serviceinriktad, samspelande, flexibel och initiativtagande för att kunna möta de behov som uppstår i vår verksamhet. Det krävs att du är självgående i din tjänsteutövning samtidigt som en god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är huvudsakligen förlagd till Försvarshälsan Stockholm vid Gärdet i centrala Stockholm. Tjänstgöring på annan ort i region Mälardalen, främst i Kungsängen, kan förekomma.

Tillträde snarast möjligt. Tjänsten är en vikariatanställning intill 2017-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning.
Arbetstid: 40 h/v. Individuell lönesättning, ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Linus Hörnberg, platschef Försvarshälsan Livgardet, 070 213 84 90
Helene Dahlgren, företagssköterska vid Försvarshälsan Livgardet/Stockholm, 076 890 46 64
Gunilla Sellstedt, företagssköterska vid Försvarshälsan Livgardet/Kungsängen, 070 896 28 12

Upplysningar om rekryteringsprocessen kan lämnas av:
AnnSophie Brezén, HR-specialist, 072 993 35 97

Fackliga representanter: Kontaktas via växeln: 08-584 540 00
OFR/S Björn Örtby, SACO-F Tomas Andersson, OFR/O Johan Hamlin och SEKO-F Claes Hallin

Varmt välkommen med din ansökan senast 2017-02-26, urval sker löpande. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 februari 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-02-26
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan