Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Om tjänsten

Har du flerårig och bred erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddstillsyn och vill utveckla dig genom att arbeta på en unik tillsynsmyndighet? Då kan du vara den vi söker. Vi erbjuder dig nya utmaningar, varierande arbetsuppgifter, spännande tillsynsobjekt och tre timmar fysisk träning på arbetstid per vecka.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Miljö- och hälsoskyddstillsyn över Försvarsmakten, Fortifikationsverket och Försvarets materielverk. Tillsynen sker i hela Sverige och även utomlands. På Generalläkaren finns även andra administrativa arbetsuppgifter som liknar de som förekommer inom andra myndigheter med tillsynsansvar. Tjänstens innehåll kommer att anpassas utifrån din kunskap, erfarenhet och Generalläkarens behov.

Kvalifikationer

 • Flerårig akademisk utbildning med examen inom miljö- och hälsoskydd.
 • B-körkort.
 • Flerårig och bred erfarenhet av operativ tillsyn enligt miljöbalken.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska språket.

Meriterande kvalifikationer:

 • God erfarenhet av ärendehanteringssystemet VISION alternativt Miljöreda.
 • Kunskap om försvarssektorns verksamheter och frivilliga försvarsverksamheter.

Personliga egenskaper:

Du är noggrann, omdömesgill, prestigelös samt har vana och god förmåga att bemöta människor i olika miljöer. Du är trygg i din tillsynsroll och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. I din roll som handläggare krävs god analytisk och administrativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt:

Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Befattningen är civil.

Tillträde snarast möjligt och enligt överenskommelse.

Placering vid Generalläkarens tillsynsavdelning, Tegeluddsvägen 100, Stockholm.

 Upplysningar om tjänsterna kan lämnas av:

Samordnare miljöbalkstillsynen Robert Öjermark, tfn 08-562 816 80

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Anita Hartikainen, tfn 08-562 816 01

Avdelningschef Lena Orbelius, tfn 08-562 816 30

Fackliga representanter:

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret:

Camilla Robertsson (SACO)

Hans Monthan (SEKO)

Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S)

Arne Nilsson (OFR/O)

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5 mars 2017. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev som tydligt beskriver varför du är mest lämplig för tjänsten.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och den rekryterande avdelningen

Generalläkaren kontrollerar att Försvarsmakten följer lagar och andra föreskrifter som gäller miljö- och hälsoskydd, livsmedelssäkerhet, djurskydd, djurhälsovård, djursjukvård, hälso- och sjukvård samt smittskydd. Inom området för miljö- och hälsoskydd har Generalläkaren även ansvar för tillsyn över den verksamhet som bedrivs av Försvarets materielverk, Fortifikationsverket och Försvarets radioanstalt. Generalläkaren utses av regeringen. På tillsynsavdelningen arbetar sammanlagt 18 personer; en avdelningschef, en jurist, en systemvetare, en läkare, en sjuksköterska, nio miljö- och hälsoskyddsinspektörer, två veterinärer och en livsmedelsinspektör.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 februari 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Generalläkaren
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-05
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan