Sjöstridsskolan söker lärare maskinteknik

Om tjänsten

Den Skeppstekniska sektionen vid Sjöstridsskolan bedriver utbildning av sjömän och sjöofficerare inom området skeppsteknik. Verksamheten omfattar förutom detta även stöd till marina förband vid övningar, verifiering av förmågor och kontroller m.m. såväl nationellt som internationellt. 

Din arbetsplats är belägen inom Örlogsbasen i Karlskrona, där du kommer att arbeta i ett team bestående av cirka 12 personer, teamet äger olika kompetenser inom området skeppsteknik, varav maskinteknik är ett av dessa. 

Arbetet utförs huvudsakligen i Karskrona, men kan under kortare perioder medföra arbete på annan ort även internationellt.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Medverka i utvecklingsarbeten inom området maskinteknik.
Verka som kurschef för kurser inom maskintekniskutbildning.
Genomföra planering, resurs bokning, schemaläggning, uppföljning och revision av kurser. Genomföra undervisning enligt fastställd kursplan.

Kvalifikationer:
Yrkesofficersexamen
Maskintekniskutbildning.
Innehar eller tidigare innehaft behörighet M1 eller motsvarande.
Förmåga att genomföra undervisning i form av teoretiska föreläsningar samt lektioner/övningar med praktisk inriktning. B-körkort.

Meriterande kompetenser:
Tidigare erfarenhet av rollen som utbildare inom området maskinteknik.
Kompetens att undervisa i kurser med följande innehåll:
  Motorunderhåll
  Hydraulik
  Kylteknik/ventilationssystem
  Underhållsteknik
  Förvaltningslära

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning i nivå OR6. Tillsättning snarast.
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk. 

Ytterligare information kan lämnas av:
Sektionschef, Lennart Larsson tel 072-386 87 05.

Fackliga företrädare är för:
Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel. 0455-855 45, 070-568 55 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel. 070-634 75 22 SACO
Andreas Nilson tel. 0455-851 73, 076-649 25 33

Välkommen med Din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk senast 2017-03-06.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 februari 2017
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Sjöstridsskolan (SSS) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-07
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan