Handläggare Arbetsmiljö/Verksamhetssäkerhet till FMLOG 1.NSE VÄST

Om tjänsten

Försvarsmakten söker en Handläggare Arbetsmiljö/verksamhetssäkerhet till Försvarsmaktens Logistik, med placering vid 1.NSE VÄST i Skövde. Som arbetsmiljöhandläggare kommer du att vara Enhetschefens stöd i det operativa arbetsmiljöarbetet, med både fysiskt och psykosocialt perspektiv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker dig som har akademisk eller annan relevant utbildning med arbetsmiljöinriktning, gärna med erfarenhet av arbetsmiljöarbete, både fysiskt och psykosocialt.

Du samordnar det systematiska arbetsmiljöarbetet och följer löpande upp arbetsmiljön och arbetsmiljöarbetet på enheten. Du säkerställer att chefer har kunskap om verktyg och information för att kunna genomföra sina uppgifter i arbetsmiljöarbetet.

Du har en viktig roll som stöd till chefer i både det systematiska arbetsmiljöarbetet och enskilda arbetsmiljöfrågor och kommer att samverka med skyddsombud, arbetstagarorganisationer och HR-funktionen. Du samordnar enhetens skyddsronder, är enhetshandläggare/superuser för avvikelsehantering i PRIO och sammanställer statistik för olycksfall och tillbud. Du är samordningsansvarig för enhetens samverkansmöte med arbetsmiljöinriktning.

Du ska vara insatt i frågeställningar inom enheten som kan påverka förutsättningar inom arbetsmiljöområdet. Du ska identifiera enhetens utvecklings- och utbildningsbehov samt genomföra utbildningar inom arbetsmiljöområdet utifrån förbandets styrningar.

Ditt arbete styrs av förbandschefens inriktning och funktionsansvarig inom området. Du deltar i FMLOG utvecklingsarbete i arbetsmiljöfrågor.

I befattningen ingår även att hantera andra områden inom verksamhetssäkerhet såsom systematiskt brandskyddsarbete, elsäkerhet, trafiksäkerhet, transport farligt gods m.m.

Kvalifikationer
- Högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot arbetsmiljö eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms som likvärdiga
- Erfarenhet från praktiskt arbetsmiljöarbete
- Mycket goda kunskaper om tillämpningar av lagar, förordningar och andra regelverk
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, såväl i svenska som engelska
- God vana av arbete med verktyget MS Office
- Körkort lägst *B***

Meriterande kvalifikationer
- Kunskap och erfarenhet av projektledning/ledning av arbetsgrupper
- Gärna erfarenhet av Försvarsmaktens organisation och verksamhet

Personliga egenskaper
Som person drivs du av och trivs med att identifiera och genomföra förbättringar. Du har förmåga att se nya möjligheter och tar initiativ att utveckla och förändra. Du har lätt för att skapa goda relationer, bygga förtroende och har förmåga att samarbeta på olika nivåer. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Det krävs att du har en hög integritet, är lyhörd och har en mycket god förmåga att arbeta strukturerat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildningar och övningar. Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt.

Arbetstid/Varaktighet/Lön
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 
Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan. 

Sista ansökningsdag
2017-03-05

Kontakt
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta: 
C 1.NSE Väst, övlt Anders Eriksson, 070-510 01 400 
C Ledningsavdelningen, Lars Wigh 070-352 51 07
C Stödsektion Fredrik Christensson, 070-240 49 51

Fackliga företrädare:
SACO Anders Johnsson, 070-676 54 16
OFR/S Anders Höglund, 0510-478450
SEKO Kurt Ragnarsson, 0510-477878
OFR/O Magnus Pantzar, 0500-464771

Krav och meriter

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 februari 2017
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-05
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan