Samverkansbefäl Reservofficer OR6/7, 12:e motoriserade skyttebataljonen

Om tjänsten

Ett jobb i Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi har stort förtroende för våra medarbetare vilket ger dig stor möjlighet till eget ansvar. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. Merparten av våra övningar och insatser genomförs i Sverige men vi har ofta internationellt fokus för att möta de krav som ställs

12:e motoriserade skyttebataljonen är ett insatsförband specialiserat på strid i skog och stadsmiljö. Bataljonen verkar både nationellt och internationellt. Närheten till Stockholm och den unika stadsmiljö som finns där präglar inriktningen för förbandets träning.

12:e motoriserade skyttebataljonen är ett av Försvarsmaktens nyaste krigsförband som har sin grund i tidigare Gardesbataljonen vid Livgardet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Samverkansbefälet planerar och genomför samverkan med sidoförband och civila aktörer inom bataljonens uppdragsområde. Detta innebär att samverkansbefälet måste ha en god förståelse för pågående och planerad verksamhet på bataljonen och vara väl insatt i bataljonschefens stridsidé. Samverkansbefälet måste kunna uppträda enskilt och förväntas kunna tillbringa långa perioder på annan plats än vad resten av bataljonsstaben befinner sig. Samverkansbefälet ska också kunna delta i planeringen av kommande uppgifter. Alla uppgifterna ska kunna lösas dygnet runt under fältförhållanden, vid både låg- och högintensiv strid.

Bataljonens reservofficerare kommer regelbundet att kallas in för att delta i övningar. Utöver detta kommer utbildning och träning att ske enligt individuellt upprättade tjänstgöringsplaner.

Personliga egenskaper:

Höga krav ställs på förmåga att arbeta självständigt och att ha en problemlösande förmåga. Tjänsten ställer även höga krav på flexibilitet och social kompetens. En god förmåga att formulera sig i tal och skrift är nödvändigt.

Krav för anställning:

* Specialistofficersexamen eller motsvarande officersexamen.

* Godkända fystester enligt FM FysS.

* B-körkort.

Meriterande kvalifikationer:

* MSS Bataljonsstabsmedlemskurs eller motsvarande erfarenhet.

* Bakgrund från markstridsförband.

* Utlandstjänstgöring i motsvarande befattning.

* Erfarenhet av samverkan med civila myndigheter.

* Förarbevis TGB14.

Typ av tjänst:

* Tillsvidare. Reservofficer.

* OR-6/7.

Förmåner

Lön enligt överenskommelse övriga förmåner enligt RO avtal.

Tidsplan för anställning Sista ansökningsdatum: 2017-02-28 Första anställningsdag: Tjänsten tillsätts löpande.

Låter detta intressant?

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: C S3 Kn Henning Forss 08-58454000, henning.forss@mil.se

Fackliga representanter:

OFR-O Johan Hamlin

OFR-S Madelene Daléo

SAKO Catarina Malmrot

SEKO Thomas Klasson

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 februari 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-02-28
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan