Objekt-/Projektledare till Systemförvaltningsenheten

Om tjänsten


Systemförvaltningsenheten (SFE)
– Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFEs huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant ochdynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Systemförvaltningen har idag valt att dela upp gränssnittet gentemot verksamheten i olika förvaltningsområden/objekt. Som objektledare har du det övergripande ansvaret för leveransen inom utpekat förvaltningsområde. I rollen kommer du att bl.a. ansvara för och projektleda kommande releaser inom ditt område.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Övergripande ansvara för ledningen av planering och implementation av beslutade changeärenden i releaser inom det aktuella förvaltningsområdet
 • Säkerställa att förvaltningsaktiviteter bedrivs i enlighet med fastställda processer, rutiner, riktlinjer och direktiv
 • Delaktig i koordineringsaktiviteter med andra objektledare/projektledare, linjechefer och interna samt externa grupperingar
 • Delaktig i förbättrings-/utvecklingsåtgärder för arbetet inom förvaltningsorganisationen
 • Eftersträva att vi uppnår målen och åtaganden som anges i förvaltningsåtagandet.
 • Övergripande ansvara för åtgärder och relaterat arbete i samband med kritiska incidenter som direkt berör förvaltningsområdet

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning med inriktning mot Systemvetenskap eller motsvarande förvärvad kompetens
 • Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom projektledning och/eller förvaltningsledning
 • Bred erfarenhet inom aktuellt område med inriktning på SAP Ek-system och/eller HR eller motsvarande
 • Erfarenhet av att jobba enligt en etablerad projektstyrningsmodell
 • God metodkompetens och erfarenhet av processorienterat arbete

Meriterande

 • ITIL-foundation certifiering
 • Erfarenhet inom IT-säkerhet
 • Kunskaper om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, organisation och processer
 • Erfarenhet av förändringsledning

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, engagerad samt har stor drivkraft. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra och har mycket goda ledaregenskaper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Karin Björkström 072-350 84 28, Christina Olsson 070-512 05 58, Lisa Bard 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Hans Luthander
SEKO Hans Monthan.
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-03.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 februari 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-03
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan