Sjukvårdare till sjukvårdsgrupp

Om tjänsten

Södra Wadsbo kompani, trosskompaniet på P4, består av flera funktioner och specialområden. Kompaniets huvuduppgift är att understödja bataljonen (lednings-understödskompaniet, mekskyttekompanierna och stridsvagnskompanierna med reparationer, sjukvård, ammunition, drivmedel, materiel, mat och vatten.

Kompaniet är organiserat i en stab/trosspluton, en TOLOpluton, en reppluton och en sjukvårdspluton.

På sjukvårdsplutonen finns en förbandsplats, en heltidsanställd sjukvårdsgrupp och fyra deltidsanställda sjukvårdsgrupper.

Sjukvårdsgrupperna nyttjar Bv410 och består av en vagnchef, en förare, en sjukvårdare och en sjuksköterska.

Vi söker nu en sjukvårdare till den heltidsanställda sjukvårdsgruppen.

Som sjukvårdare på sjukvårdsgrupp omfattar Ditt arbete:
Assistera legitimerad personal i pre-hospitalt omhändertagande av patienter. Ansvarar för underhållet av medicintekniska produkter. Arbetet som sjukvårdare omfattar upprätthållandet av varierande medicinska beredskapsgrader vid specifika uppdrag under såväl kortare som längre perioder under fältförhållande. Förutom individuell kompetensutveckling och skarpa insatser genomförs även utbildning åt andra enheter.

Formella krav:

-Svensk medborgare

-Genomförd svensk värnplikt alternativt genomförd grundläggande militär utbildning (GMU) med godkänt resultat

-Uppfyller medicinska och fysiska krav för anställning i en insatsenhet, styrka och kondition

-Godkänd på säkerhetsprövning

-Genomförd ASF alt. ASF 1+2 med godkända resultat

-Tidigare tjänstgöring som sjukvårdare

-God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:

-Genomförd internationell tjänst

-Undersköterska

-Stridssjukvårdare

Personliga egenskaper:

Du är ordningsam, ansvarskännande, servicemedveten, flexibel och har en hög initiativförmåga. Du har ett professionellt förhållningssätt med en stor social kompetens samt är empatisk, stresstålig och lyhörd. Arbetet ställer stora krav på uthållighet samt psykisk och fysisk arbetsförmåga.

Vi fäster mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt:

I tjänsten ställs krav på att ingå i beredskap under 2017 med OR17

Resor kan förekomma i tjänsten.

Typ av anställning: Tidsbegränsad, provanställning på 6 månader tillämpas.

Arbetsort: Skövde.

Ansökningsperiod: Tillsättning av tjänsten sker löpande varvid tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdatum.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning.

Vi önskar att ni bifogar följande i ansökan:

-CV med referenser

-Personligt brev

Vid frågor kontakta:

Fj Oscar Sundbom, stf Chef Sjukvårdspluton P4.

0766-369300

oscar.sundbom@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O, Klas Ahlqvist, 0500-46 58 85

OFR/S, Bengt Lindlöf, 0500-46 54 74

SEKO-F, Lola Jansson, 0500-46 54 68

SACO-F, Linnea Andersson, 0500-46 61 15

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 februari 2017
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-07
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan