Instruktör markstrid till Norrbottens regemente

Om tjänsten


Instruktör markstrid till Norrbottens regemente, I 19 med placering vid Västernorrlandsgruppen i Härnösand

Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Norrbottens regemente I 19 är ett förband som ansvarar för utveckling, bemanning och träning av bland annat sju hemvärnsbataljoner i de fyra nordligaste länen. Regementet är också ansvarigt för vinterförmågan i Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Planera och genomföra utbildning av soldater vid grund- och repetitionsutbildning
 • Planera och genomföra utbildning inom ramen för grupps strid
 • Planera och genomföra utbildning av gruppchefer

Kvalifikationer

 • Vana att arbeta i skytte-, pansarskytte- eller jägarförband
 • Vara utbildad instruktör
 • Faktisk kompetens övningsledare skjutbana
 • Erfarenhet av instruktörstjänst på grupp- och plutonsnivå
 • Lägst OR 4 (OR 4/OR 5)

Meriterande

 • Faktisk kompetens Hundtjänst
 • Faktisk kompetens sambandstjänst inom pluton och kompani
 • Faktisk kompetens FUSA-grupp
 • Faktisk kompetens GRG, P-skott, Ksp 58

Personliga egenskaper
För att trivas som instruktör är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en trygg person som tycker om att lära andra. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Tjänsten innebär viss helgtjänstgöring och resor inom Sverige.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en anställning som gruppbefäl, soldat och sjömän (GSS/K) (anställningen inleds med sex månaders provanställning). Därefter tidsbegränsad anställning i 8 år. Kan därefter förlängas med 4 år.
Beräknat tillträde 2017-07-01

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Mikael Johansson - Chefen för Fältjägargruppen (Östersund), 063-55 94 01, 070-215 50 59.

Facklig representant
OF Bothnia, Håkan Jansson tel 070-316 86 55

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 februari 2017
 • Plats: Östersund, Jämtlands län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente (I 19) Boden
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-15
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan