Arbetsmiljöhandläggare

Om tjänsten


Stabsenheten stödjer och skapar förutsättningar för chefen FMUndSäkC och centrumet i övrigt att planera, genomföra och följa upp dess verksamhet. Förutom stödfunktioner som HR-, Säk-, Ek-, IT-, Info-, Prod- och Logistikfunktioner finns även vaktmästar- och sekreterarstöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Organisera, samordna och utveckla arbetsmiljö- och miljöarbetet enligt chef FMUndSäkC bestämmande.
Handlägga och föredra arbetsmiljö- samt miljöärenden för chef FMUndSäkC räkning samt samordna anhörigstödet för veteranerna vid centrumet.
Förbandets kontaktperson i arbetsmiljöfrågor inom och utom Försvarsmakten samt företräda Chefen FMUndSäkC vid inspektioner.
Vara ett stöd för chefer på alla nivåer i arbetet med att utveckla FMUndSäkC systematiska arbetsmiljöarbete.
Ansvarar för att lämna underlag till den årliga uppföljningen av det systematiska arbetsmiljöarbetet.
Fortlöpande planera och genomföra verksamhetsanpassad arbetsmiljöutbildning för chefer, skyddsombud, skyddsassistenter och övrig personal.
Hålla regelverket inom arbetsmiljöområdet aktuellt och uppdatera enligt FMUndSäkC rutiner samt följa utvecklingen av arbetsmiljöarbetet inom och utom Försvarsmakten.
Handlägga arbetsskador, olycksfall och tillbud mot HKV, Försäkringskassan, Kammarkollegiet, Trygghetsnämnden m fl. för FMUndSäkC personal, samt sammanställa statistik inför FMUndSäkC samverkansmöten.

Kvalifikationer
Utbildning samt erfarenhet inom arbetsmiljöområdet.
•God kännedom om Arbetsmiljölagen och till dem angränsande lagar.
•God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
•B-körkort.

Meriterande
•Erfarenhet av arbete med kvalitetsledningssystem gärna inom miljö.
•Kunskaper i sharepoint.
•Erfarenhet av att ha arbetat med krisstöd samt arbete i Försvarsmakten.

Personliga egenskaper
Du är intresserad av en befattning med hög grad av självständighet och ansvar. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Du är resultatorienterad i ditt arbetssätt samt trivs med att ta egna initiativ. Du är driven och verkar för utveckling och förbättring. Du är en lojal medarbetare som har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Då du fortlöpande kommer genomföra verksamhetsanpassad arbetsmiljöutbildning för chefer, skyddsombud, studerandeskyddsombud och övrig personal krävs det att du är utåtriktad och ha lätt för att tala inför grupper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Vikariat
Arbetsort: Uppsala
Tillträde: snarast t o m  2018-05-31
Civil befattning

Kontaktpersoner: Jeanette Borén, chef HR, 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Per Gustafson, tel 018-19 67 81
SEKO: Mari-Ann Larsson, 018-19 67 76

Välkommen med din ansökan senast 2017-02-28. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 februari 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FM Underrättelse- och säkerhetscentrum Uppsala
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-02-28
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan