Must söker webbunderrättelseanalytiker

Om tjänsten

Webbunderrättelsesektionen ansvarar för inhämtning, bearbetning och analys av information från webben. Sektionen verkar på en arena som präglas av kontinuerlig förändring vilket ställer stora krav på egen utveckling avseende metoder och teknik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att självständigt och tillsammans med övriga medarbetare utarbeta underrättelseunderlag från webben.

 Arbetet ställer krav på att du har god förmåga att snabbt skapa dig en översikt över stora informationsmängder för att självständigt eller i samverkan med andra identifiera och extrahera det som är viktigt, bearbeta informationen och rapportera till mottagare såväl inom Must som utanför.

 Tjänsten innebär arbete med tekniska system, genomförande av utbildningar och kontinuerlig utveckling av arbetsmetoder.

 Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning eller kunskaper/erfarenheter som arbetsgivaren bedömer jämförbara
 • Kunskap om och intresse av säkerhetspolitik och omvärldsutveckling
 • Mycket goda kunskaper i arabiska, dari/persiska, engelska och svenska
 • God förståelse för informationsteknologi

 Ovan ställda kvalifikationskrav ska kunna verifieras genom intyg eller referenser

 Meriterande kvalifikationer

 • Ytterligare språkkunskaper
 • Militär kunskap, ex. genom tolkskolan eller reservofficersprogrammet
 • Kunskap inom programmering eller scripting (ex. Python)
 • Utbildning i eller erfarenhet från underrättelsetjänst
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper 

För att lyckas i rollen krävs att du som person är initiativrik, problemlösande, uthållig och drivande samt att du har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Att du besitter hög social kompetens ser vi som en självklarhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och personliga förutsättningar.

Övrigt

Detta är i dagsläget ett vikariat men tjänsten har goda möjligheter att bli en tillsvidareanställning. Vidare är tjänsten oberoende och därmed öppen att söka för såväl civila som militära medarbetare.

Tillträde: snarast, enligt överenskommelse. 

Arbetsort: Stockholm.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2017.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Johan Rosell och information om rekryteringsprocessen kan lämnas av HR-generalist Sofia Bergsten.

Båda nås via växeln 08-788 75 00

Fackliga representanter

SACO/Försvar Anders Markow

OFR/O Lars Söderström

TCO/Försvarsförbundet Katarina Kruse
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Krav och meriterMilitära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 februari 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-02-28
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan