Funktionsföreträdare

Om tjänsten

FÖRSVARSMAKTEN
söker nya medarbetare till Försvarsmaktens Logistik (FMLOG) med placering
i Boden.

FMLOG/ FM Logistik kontor med Försörjningsavdelning har som huvuduppgift att leda och utveckla funktionen förnödenhetsförsörjning. I detta ingår även att stödja stab och producerande enheter med beredning av ärenden och kompetensstöd.

Funktionsföreträdare

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom ramen Vapeninventering/Vapen (handvapen/lätt pjäs)
• Utarbetar verksamhetsregler, rutinbeskrivningar och arbetsinstruktioner
• Samordnar och stödjer etablering av nya arbetssätt
• Lämnar underlag till HKV avseende bestämmelser för inventering av stöldbegärliga vapen
• Uppföljning vapeninventering vid FMV/FSV samt FMLOG inkl. periodisk rapportering till HKV, MUST samt MR
• Redovisar stöldbegärliga vapen i register
• Sammanställer och rapporterar förluster till HKV, MUST samt MR , med underlag från FMLOG, FMTIS samt FMV/FSV
• Deltar i HKV analys samt vidtagande av åtgärder
• Följer upp rapporter avseende förekomst av dubblettindivid samt om stöldbegärliga vapnet är registrerat i register över förkomna vapen i Lift-C
• Följer upp genomförd registervård i Lift-L via omföringstillkomst (OMFTI) samt eventuell omfördelning eller kassation via FSV/vapenverkstad
• Sammanhåller FM vapeninventeringsmöte på uppdrag av HKV
• Lämnar underlag till säkerhetsutredningar inom FM
• Föreslår HKV avveckling av vapenmateriel.
• Stödjer HKV framtagning och vidmakthållande av vapenmateriel inom förnödenhetsförsörjning

Kvalifikationer
Du har Gymnasial utbildning. Eftergymnasial utbildning är meriterande.
Har B-körkort och god datakunskap (officepaketet)

Som person har Du mycket god samarbetsförmåga samtidigt som Du kan arbeta självständigt. Är drivande och tar egna initiativ. Du har god analytisk förmåga och väl utvecklad förmåga att samordna, se sammanhang och har ett helhetstänk. Utöver detta är Du duktig på att uttrycka dig i tal och skrift samt har god pedagogisk förmåga. Tempot är stundvis högt vilket ställer krav på att Du kan prioritera och arbeta strukturerat.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande är om Du har kunskap om Försvarsmaktens och specifikt FMLOG verksamhet samt har erfarenhet av Lift, SAP (FM PRIO-system), VIDAR.

Tillträde m.m.
Anställningen utgör en tillsvidaretjänst där provanställning kan komma att tillämpas.
Placeringsort Boden.
Arbetet kan medföra resor.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras och att delta i utbildning och övning.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Upplysningar
För frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen; kontakta Chef redovisningssektionen Jan Pettersson, 070-681 41 10.

Välkommen med din ansökan senast 20170224.
Vi återkommer till alla sökande när befattningen blivit tillsatt.

Mer information om villkoren att jobba inom Försvarsmakten lämnas vid anställningsintervju. Besök även gärna vår hemsida: www.forsvarsmakten.se

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 februari 2017
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-02-24
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan