Transportsoldater - GSS/K

Om tjänsten

Underhåll-/transportplutonen är en pluton med heltidsanställd personal och som ingår i 12.Logistikkompaniet vid Trängregementet. Vår uppgift är att understödja andra förband med förnödenheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som underhåll-/transportsoldat är att tillsammans med övriga soldater transportera materiel och förnödenheter av olika klasser samt genomföra överlämningsplatser mot andra förband. Detta sker hemma på förbandet, i fält under övning och vid insats.

Kvalifikationer

 • Genomförd och godkänd GMU + BFU alternativt värnplikt JA-5-5
 • B-körkort
 • C-körkort alternativt förarbevis tung lastbil
 • Fysisk nivå motsvarande fälttest 13.30 och multitest 175 poäng

Meriterande

 • CE-körkort
 • Truck- och hjullastarutbildning
 • Utbildning ADR Styckegodstransport, tanktransport, klass 1
 • Brukarutbildning på någon av FM drivmedel- eller vattenutrustningar
 • Tjänstgjort på logistik enhet i FM alternativt civil erfarenhet av logistik och lagerarbete

Personliga egenskaper

För att trivas som underhåll-/transportsoldat är det viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt. Du är en lojal lagspelare som sätter plutonens bästa framför jaget. Som individ är du en person som alltid gör sitt yttersta, en person som tar ansvar och står för sina handlingar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tjänsterna är tidsbegränsade anställningar på heltid, GSS/K, enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar. Nivå: 1-5.

Tjänsterna är placerade på Underhåll-/transportplutonen i 12.Logistikkompaniet, 1.Logistikbataljonen, Trängregementet Skövde.

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att ringa plutonchef Lt Sofie Bände, tfn 072-981 7545 alt mail: sofie.bande@mil.se

Vi kommer löpande att arbeta med urval och intervjuer.

Fackliga representanter

Jörgen Eliasson, OFR/O

Peter Danielsson, OFR/S

Birgitta Nilsson, SACO-F TrängR

De fackliga representanterna nås via växeln, 0500-46 50 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-31. Vi vill att din ansökan innehåller personligt brev och CV (i PDF-format).

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 februari 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet Skövde
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-31
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan