FUNKTIONSFÖRETRÄDARE FÖRNÖDENHETSSTYRNING

Om tjänsten

FÖRSVARSMAKTEN
söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens logistikkontor (FM LogK) inom Försvarsmaktens Logistik (FMLOG) med placering i Boden.

Försörjningsavdelningen inom FM LogK har som uppgift att samordna och utveckla funktionen förnödenhetsförsörjning. I detta ingår bland annat att stödja FM högkvarter, FMLOG Stab samt producerande enheter med beredning av ärenden och kompetensstöd. Förnödenhetsstyrningssektionen är en del inom Försörjningsavdelningen och har som huvuduppgift att styr och följa upp förnödenhetsflödet för FM inom förnödenhetsförsörjningen.
Vi söker nu en:

FUNKTIONSFÖRETRÄDARE FÖRNÖDENHETSSTYRNING

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Förnödenhetsstyrning innebär att "Optimera och koordinera förnödenhetsflödet. Styra förnödenheter till avsedd plats", i enlighet med erhållna styrningar samt att genomföra uppföljning av utgivna order i system inom försvarslogistiken.

 • Upprätta, utarbeta och följa upp omfördelning/tilldelning/utlämningsorder i Försvarsmaktens redovisningssystem
 • Fortlöpande genomföra annullering av ej effektuerade order i system
 • Följa upp leveranser/godsaviseringar för att kontrollera att beordrad dirigering genomförts vad beträffar  omflyttning (omfördelning) av förnödenheter, i PRIO monitorering.
 • Följa upp leveranser och leveranstidpunkter för ny materiel/ förnödenheter
 • Genomföra in datering av Grund- och Förvaltningsdata i Försvarsmaktens redovisningssystem, (GOF)
 • Genomföra analys materielfördelningsorder (MFO) och ammunitionsfördelningsorder (AFO) samt tilläggsbeställningar för förnödenhetsbehoven vid förbanden
 • Stödjer planering, uppföljning, utbildning, analys, värdering och uppföljning av funktionen förnödenhetsstyrning
 • Stödja in datering, modifiering, samt avregistrering av fordon i Militära fordonsregistret (MIFOR)
 • Stödja Organisationsenheter med uppgifter ur MIFOR så som registeringsbevis, utdrag av fordonshandling etc.

Tillträde m.m.
Anställningen är en tillsvidaretjänst där 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Placeringsort Boden.
Arbetet kan medföra resor.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras och att delta i utbildning och övning.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Kvalifikationer
Du har gymnasial utbildning och har B-körkort samt god datakunskap (Officepaketet). Eftergymnasial utbildning är meriterande.

Som person har Du mycket god samarbetsförmåga samtidigt som Du kan arbeta självständigt. Är drivande och tar egna initiativ. Du har god analytisk förmåga och väl utvecklad förmåga att samordna, se sammanhang och har ett helhetstänk. Utöver detta är du duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Tempot är stundvis högt vilket ställer krav på att Du kan prioritera och arbeta strukturerat.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande är om Du har kunskap om Försvarsmaktens och specifikt FMLOG verksamhet. Har erfarenhet av Försvarsmaktens redovisningssystem LIFT samt även SAP (FM PRIO-system).

Upplysningar
För frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta Chef Förnödenhetsstyrningssektionen Erik Rutberg, 070-234 70 55

Välkommen med din ansökan senast 2017-02-24
Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Mer information om villkoren att jobba inom Försvarsmakten lämnas vid anställningsintervju. Besök även gärna vår hemsida: www.forsvarsmakten.se

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 februari 2017
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-02-24
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan