11.Militärpolisbataljon söker Stabstroppchef Nivå OR6-7

Om tjänsten

11. Militärpolisbataljonen är ett insatsförband vars huvuduppgift är att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer 11. Militärpolis-bataljonen andra förband vid genomförande av operationer. Detta genom exempelvis brottsutredningar hantering av frihetsberövade personer, trafiktjänst, personskydd samt kriminalunderrättelsetjänst.

Befattningsbeskrivning Stabstroppchef

Nu finns möjligheten för dig som söker en utmaning i ett förband med en omväxlande arbetssituation i en omfattande nationell insatsverksamhet.

Befattningen innefattar att vara ansvarig för att leda stabstroppen vid ett kontinuerligt tjänstgörande kompani. I troppen finns både kontinuerligt och tidvistjänstgörande soldater.

Du är direkt underställd kompanichefen och skall stödja dennes ledning av kompaniet i den vardagliga verksamheten vid kompaniet såväl som i kompaniets insats och övningsverksamhet. I arbetet ingår att vidareutbilda och vid behov rekrytera nya medlemmar till troppen.

Kvalifikationer

* Uppfyller FM Fysiska Standard grundnivå

* Godkänd efter vederbörlig säkerhetsprövning.

* Specialistofficersexamen

Personliga egenskaper

* Du har goda ledaregenskaper men också en förmåga att omsätta kunskaper i ledarskap till handling.

* En mycket god förmåga att skapa samt bygga goda relationer såväl internt som externt.

* God förmåga att kommunicera.

* Du är en god representant för Armén och Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund.

* Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

* Genomförd ledningsutbildning.

* Genomförd signalskyddslärarutbildning

* Genomförda instruktörsutbildningar inom sambandssystem och signalskyddsystem

* Genomförd chefsutbildning för personaladministration/-hantering

* Militärpolisexamen

* Genomfört utbildning inom stabsmiljö

* Kunskaper kopplat mot elsäkerhet

Nivå/Befattning: OR6-7

Arbetsort: Kungsängen

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:  Mj Gustav Carlsson alt Fj Stefan Morin. Nås via växeln: 08-584 540 00.

Tillträde: Tillträde kan ske omgående

Övriga upplysningar

* Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att genomföras före anställning.

* Lön: Individuell lönesättning

* Enhet: 11.Militärpolisbataljon, 115. Militärpoliskompaniet

* Sista ansökningsdatum är 2017-03-10

* Ansökan skickas till: lg-11mpbat-s1@mil.se

Fackliga representanter: OF Livgardet Kn Johan Hamlin, SEKO Inga-Lill Berglind, SACO Anette Arksand; Försvarsförbundet Björn Örtby samtliga nås via växeln: 08-584 540 00

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 februari 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-09
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan