Rekryteringsansvarig till Hemvärnsförband

Om tjänsten

Ledningsregementet (LedR) ansvarar bl. a. för att vidmakthålla och utveckla Upplands, Västmanlands och Södermanlands hemvärnsbataljoner. LedR söker en medarbetare med placering vid Upplands- och Västmanlandsgruppen i Enköping och med huvuduppgift att ansvara för rekrytering av personal till hemvärnet. Arbetsuppgifterna innefattar rekrytering till hemvärnets grundutbildning, hantering av personal före- och under utbildning från frivilligorganisationer och övrig rekrytering av personal som tidigare genomfört militär grundutbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Planera och genomföra rekrytering av personal till Hemvärnet i nära samarbete med LedR/Regstab personalavdelning.

Planera och genomföra attraktionsfrämjande verksamheter och rekrytering för hemvärnsförbanden i Uppland och Västmanland. Ansvara för administrativ uppföljning av personalinflödet vid hemvärnsbataljonerna innan avtal är tecknat.

Krav:
Svensk medborgare
Godkänd säkerhets- och registerprövning
Grundläggande militär utbildning eller GF-U genom frivilligorganisation.
Genomförd introduktionsutbildning för antagning till hemvärnsförband
B-körkort

Önskvärda kvalifikationer:
C-körkort
Har gällande hemvärnsavtal

Meriterande kvalifikationer:
Erfarenhet av hemvärnet och frivilligorganisationer
Kunskap i system PRIO

Personliga egenskaper:
För att trivas som rekryteringsansvarig är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en trygg och säkerhetsmedveten person som tycker om att lära andra. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund, allas lika värde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet. En utbildningsgrupp är en liten enhet varför krav ställs på att vi måste kunna jobba över gränser. Du måste alltså vara beredd på att ta tag i sådant som inte är dina huvudsakliga arbetsuppgifter. Du skall kunna deltaga då vi har övningar.

 

Övrig information:
Befattningen innebär en ALVA-anställning till och med 2017-12-31.

Anställningsform:
ALVA-anställning. Arbetsorten är Enköping men övningsverksamheten bedrivs inom hela Militärregion Mitt och i vissa fall inom annan militärregion.

Tjänsten innebär viss helgtjänstgöring.

Tjänstgöringsgrad:
Heltid. Lön efter överenskommelse.

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet. Vi ser där gärna sökande som bidrar till detta.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Övlt Bengt Tiberg på telefon 0171- 15 89 10.

Facklig representanter:
Nås via växelnummer 0171-15 70 00

ORF/O, OF Enköping – Joakim Ljunggren
SACO-F – Karin Gällmo
SEKO-F - Lars Lindell
OFR/S – Inge Bäcklin

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2017-03-01

Beräknat tillträde:
2017-04-01 eller efter överenskommelse

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 februari 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-01
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan